24.05.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS SINDICALS GENERALITAT

La Intersindical-CSC reclama un marc de relacions laborals per vegueries

Jordi Cots, cap de llista a les eleccions sindicals a la Generalitat, demana el desplegament del conjunt de l'administració a la vegueria de l'Alt Pirineu.

Pla mitjà on es poden veure bombers manifestant-se per reivindicar més efectius i material, a l'alçada de la plaça Ricard Vinyes de Lleida, el 20 de febrer de 2019. (Horitzontal)
Bombers de la Generalitat manifestant-se per reivindicar més efectius i material/Oriol Bosch
La Intersindical-CSC reclama un marc de relacions laborals per vegueries

La Intersindical-CSC reclama, en el seu programa per a les eleccions a òrgans de representació del personal al servei de l'administració de la Generalitat, un marc de relacions laborals per vegueries que deixi enrere la divisió provincial.

Jordi Cots, cap de llista per Lleida i treballador de la Generalitat a la delegació del govern a l'Alt Pirineu i Aran, ha remarcat que cal el desplegament total de l'administració de la Generalitat a la vegueria de l'Alt Pirineu. Per Cots “les eleccions sindicals vinents ja haurien de ser de caràcter veguerial, creant una junta de personal per a cada territori i col·lectiu professional”.

Eleccions sindicals el 6 de març

Aquest mes de març hi haurà eleccions sindicals a tot el sector públic que depèn de la Generalitat de Catalunya. El 8% de la població assalariada de Catalunya està cridada a les urnes, unes 200.000 persones. Les dates són les següents:

  • 6 de març, personal d’administració i tècnic: 30.000 persones.

  • 12 de març, personal docent no universitari: 80.000 persones.

  • 26/27 de març, personal de l’ICS: 80.000 persones.

Cada àmbit del sector públic de la Generalitat celebren les seves pròpies eleccions sindicals en dies diferents. Així doncs, Mossos d'Esquadra, mestres i metges, amb el personal dels serveis d’atenció sanitària, voten pel seu compte les respectives juntes de personal. També vota pel seu compte el personal de les empreses públiques, que ho fan cadascú a la seva empresa. La resta del personal funcionari (col·lectius administratius, bombers, agents rurals i cossos específics) voten junts en unes mateixes eleccions el pròxim dia 6 de març. Aquest dissabte dia 2 ho han fet excepcionalment, a la demarcació de Lleida, els treballadors d'institucions penitenciàries.

Candidatura Intersindical-CSC

La candidatura de la Intersindical-CSC 'per Lleida', incorpora 34 membres, dels quals 17 són treballadors públics de l'Alt Pirineu i Aran i 17 treballen a Lleida ciutat o comarques de la seva demarcació. La candidatura situa en el primer lloc Jordi Cots, que viu a la Vall Fosca (personal administratiu i tècnic), seguit de Jordi Balasch, de Tàrrega, (Cos de Bombers que treballa al Parc de Pont de Suert), i de Josep Maria Puigarnau, que viu a Tremp (Cos d'Agents Rurals al Pallars Jussà).

La Intersindical-CSC reclama un marc de relacions laborals per vegueries
Comentarios