FORESTAL

Integra Pirineus posa en marxa el projecte “S.O.S. Foc al Bosc” per prevenir grans incendis forestals

El projecte pretén prevenir l’aparició i desenvolupament de grans incendis forestals als boscs dels Pirineus.
Integra Pirineus SOS foc
photo_camera Integra Pirineus posa en marxa el projecte “S.O.S. Foc al Bosc” /Integra Pirineus

Integra Pirineus ha posat en marxa el projecte mediambiental “S.O.S. Foc al Bosc” a la comarca de l’Alt Urgell, gràcies al suport de CaixaBank a través de la 'Convocatòria de Medi ambient 2021'. L’entitat ha rebut una col·laboració de 20.000 euros.

Integra Pirineus té per objecte promoure la inclusió social i laboral de persones en situació de risc d’exclusió social, amb especial atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental. Entre les principals línies d’actuació, destaquen els treballs forestals que es porten a terme per incentivar una gestió forestal sostenible dels boscos. En aquesta mateixa línia, s’ha posat en marxa el projecte “S.O.S. Foc al Bosc”, que contempla un seguit d’actuacions per prevenir l’aparició i desenvolupament de grans incendis forestals als boscs dels Pirineus i que generarà llocs de treball per col·lectius vulnerables.

L'objectiu de la 'Convocatòria de Medi ambient 2021', posada en marxa per CaixaBank, és impulsar iniciatives que busquin millorar el patrimoni natural a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i la lluita contra la despoblació.

El compromís social de CaixaBank també és un compromís amb el medi ambient i amb la transició a una economia baixa en carboni. L’entitat gestiona la seva activitat diària en el marc d’aquest compromís, respectant l’entorn i les persones, i destina una part del pressupost a desenvolupar estratègies climàtiques a llarg termini.

El 2021, l'entitat va incorporar a les línies d'Acció Social el llançament de convocatòries mediambientals en col·laboració amb fundacions amb profund arrelament en deu comunitats autònomes, així com convocatòries mediambientals a la resta del territori nacional.