18.05.2022 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

No hi haurà reunió entre Pere Aragonès i Javier Lambán, el president de l'Aragó la suspèn

El gabinet de la Presidència del Govern d'Aragó ha informat aquest dijous a la tarda que Lambán ha anul·lat la trobada prevista per demà a Balaguer per parlar dels JJOO d'Hivern
Pla obert de diversos esquiadors baixant per una de les pistes de Masella (Cerdanya) i altres persones pujades a un teleesquí de l'estació. Imatge publicada el 21 de desembre de 2021. (Horitzontal)
Diversos esquiadors baixant per una de les pistes de Masella (Cerdanya) / Bernat Villaró
No hi haurà reunió entre Pere Aragonès i Javier Lambán, el president de l'Aragó la suspèn

No hi haurà reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president de l'Aragó, Javier Lambán. El gabinet de la Presidència del Govern ha informat aquest dijous a la tarda que Lambán ha anul·lat la trobada prevista per demà a Balaguer entre els dos dirigents. Aragonès i el president de l'Aragó havien de tractar diversos temes, com ara els Jocs d'Hivern. També tenien previst parlar dels fons Next Generation, o d'altres relacionats amb el sector industrial i el sector agroalimentari, la pandèmia i la seva sortida sanitària, social i econòmica de la mateixa. Aragonès mantindrà la resta d'agenda prevista per demà a la Noguera.

Pere Aragonès al Ple del Parlament Roger Villaró(Foto: El president del Govern, Pere Aragonès, durant el Ple del Parlament / Bernat Villaró)

El president de la Generalitat ha acusat el cap de l'executiu de l'Aragó d'"irresponsable" per haver suspès "unilateralment", i el dia abans, la reunió. Segons fonts de Palau consultades per l'ACN, Aragonès rebutja buscar ara cap nova data per trobar-se amb Lambán, de qui troba "incomprensible" les "gesticulacions i sobreactuacions". En aquest sentit el president de la Generalitat manté els seus plans de cara als Jocs d'Hivern, a partir de la consulta a l'Alt Pirineu i Aran. 

Javier Lamban(Foto: El president de l'Aragó, Javier Lambán en una compareixença)

Lambán va reclamar fa dies una candidatura d'Aragó "al mateix nivell" que Catalunya de cara als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. El president aragonès va dir que "no hauria Jocs" si els dos territoris no conformaven una candidatura conjunta. La resposta oficial la va oferir dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que va subratllar que "Catalunya és qui ha d'impulsar la candidatura". "Estem oberts a col·laboracions", va afegir.

No hi haurà reunió entre Pere Aragonès i Javier Lambán, el president de l'Aragó la suspèn
Comentarios