EMERGÈNCIES

Helitrans Pyrinees guanya el concurs de rescat per als Bombers de la Generalitat

A partir d'avui mateix, la base de rescat dels Bombers a l'Aeroport de la Seu d'Urgell compta amb els serveis de l'empresa pirinenca
Hellitrans
photo_camera Un helicòpter d'Helitrans Pyrinees retolat amb la identificació de Bombers / helitranspyrinees

L'empresa pirinenca Helitrans Pyrinees, ubicada a l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell, ha guanyat el concurs de Bombers de la Generalitat per a les actuacions de rescat. A partir d'avui mateix, la base de rescat dels Bombers a l'Aeroport de la Seu d'Urgell compta amb els serveis de l'empresa pirinenca

Helitrans Pyrinees va ser una de les primeres companyies a apostar per l'Aeroport de la Seu com a base d'operacions des que es va reobrir la instal·lació.

Base a l'Aeroport de la Seu d'Urgell

L'aeroport d'Andorra - la Seu d'Urgell ja disposa d'una base permanent del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i de diversos mitjans aeris de Bombers de la Generalitat. Els departaments d'Interior i de Territori i Sostenibilitat va signar un conveni de col·laboració per fer-ho possible, amb la qual cosa es garantirà que durant tot l'any hi haurà una unitat de rescat helitransportada a l'Alt Pirineu. Tot i això, es continuarà utilitzant la base de Tírvia (Pallars Sobirà) per millorar la cobertura territorial els dies amb més afluència de persones a la muntanya. D'aquesta manera, el manteniment d'aquesta ubicació i la incorporació de la de l'aeroport alturgellenc farà augmentar la capacitat de resposta a tota la franja de la serralada pirinenca.

Base Bombers Helitrans 1

La incorporació d'aquesta base dels GRAE s'emmarca en la intenció de potenciar el servei de rescats de muntanya i reforçar la lluita contra els incendis forestals al Pirineu i és un dels objectius establerts en el Projecte Bombers 2025. La instal·lació aeroportuària compta amb una plataforma d'estacionament, espais per a la ubicació de tallers i oficina, un edifici de serveis generals i un destinat als serveis de prevenció i extinció d'incendis de l'aeroport, a més d'una instal·lació de subministrament de combustible, amb dos dipòsits amb capacitat per a 7.500 litres cadascun.

Base Bombers Helitrans 2

Per a la utilització per part del cos de Bombers, s'ha adequat l'edifici destinat als serveis de prevenció i extinció d'incendis de l'aeroport i es disposa d'un espai a la zona aire per instal·lar-hi mòduls no permanents. També hi ha un espai fora de la zona aeroportuària per a un camp de maniobres i per ubicar-hi vehicles d'emergència. Mentre, els avions de vigilància i atac hi seran destinats especialment fora de la campanya d'estiu. D'aquesta manera es vol donar resposta a la progressiva desestacionalització del risc d'incendis forestals a causa del canvi climàtic.