DUANA

La Guàrdia Civil deté un home a la Farga de Moles que portava gairebé 2.500 puros sense declarar

El valor del tabac confiscat ascendeix a pop de 30.000 euros
ba8094ac-4f12-4244-b903-461cec8bde96
photo_camera Puros procedents d'Andorra, sense declarar-los / GUARDIA CIVIL

La Guàrdia Civil ha detingut un home a la duana de la Farga de Moles en intentar entrar a territori espanyol gairebé 2.500 puros procedents d'Andorra, sense declarar-los. Els fets han tingut lloc aquest dijous com a resultat d'un control fiscal conjunt realitzat per part d'efectius de la Guàrdia Civil i de l'Agència Tributària, sota la direcció de l'Administrador de la Duana de la Farga de Moles. Concretament, s'han intervingut la quantitat de 2.485 cigars de diverses marques, valorats en 29.771,25 euros, motiu pel qual s'ha procedit a la detenció de la persona que conduïa el vehicle on anava la mercaderia i a instruir diligències per un suposat delicte de contraban.

La intervenció s'ha produït cap a les 17:00 hores, quan un Volkswagen Touran, ocupat per tres persones, ha accedit a la duana de la Farga de Moles procedent d'Andorra pel carril verd (el de res a declarar). És en aquell moment quan, sospitant d'una possible activitat il·lícita, els agents han sol·licitat al conductor informació sobre l'equipatge que es trobava a l'interior del vehicle, preguntes que ha intentat evadir i continuar el viatge.

A conseqüència de la seva reacció, els agents han demanat al conductor que estacionés a la zona habilitada i han procedit a fer una inspecció fiscal del vehicle. Al seu interior hi han observat, entre un altre equipatge, diverses maletes, les quals, després de sol·licitar-ho reiteradament, el conductor s'ha negat a obrir.

677861e1-2cda-46e3-aca0-6e1047e31c27
 Puros procedents d'Andorra, sense declarar-los / GUARDIA CIVIL

Un cop traslladat tot l'equipatge a l'interior de les dependències de l'Agència Tributària, s'ha localitzat a l'interior de les maletes, la quantitat de 2.485 puros. Després de verificar la mercaderia confiscada a les dependències de l'Agència Tributària, i en presència de l'Oficial de Viatgers, agents de la Guàrdia Civil han detingut el conductor, un home de 50 anys i de nacionalitat xinesa, instruint-se diligències per la comissió d'un supòsit de delicte de contraban, que seran lliurades al Jutjat d'Instrucció núm. 2 de la Seu d'Urgell.

Així mateix, després del reconeixement de l'interior del vehicle, els agents han descobert, ocults i sota la butaca del copilot, diversos tipus de bitllets d'euros de curs legal, enfundats amb una goma negra. Un cop comptabilitzada la quantitat (10.000 euros que el conductor intentava introduir en territori espanyol sense declarar), s'ha aixecat acta per la comissió d'una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals, en superar la quantitat que es regula a la normativa.

A l'infractor, se li han lliurat 1.000 euros en concepte de "mínim de supervivència", quedant la resta dels diners dipositats a la Duana de la Farga de Moles, a disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.

comentaris