TELECOMUNICACIONS

El grup Parlem adquireix la cooperativa cerdana Pinergia i completa la seva presència als Pirineus

La companyia prossegueix amb la seva aposta per fer-se amb operadores locals
Parlem ACN
photo_camera El grup Parlem adquireix la cooperativa Pinergia de la Cerdanya / Salvador Miret

El grup Parlem absorbeix la unitat de telecomunicacions de la cooperativa cerdana Pinergia i d'aquesta manera culmina la seva presència als Pirineus. Segons ha informat aquest dijous en un comunicat, es tracta d'un moviment per sumar operadores locals de tot el territori "per millorar encara més la seva penetració i proximitat arreu de Catalunya". La compra oferirà els serveis de telefonia mòbil i fibra òptica aquesta àrea amb xarxa pròpia i radioenllaç. La nova adquisició operarà sota la marxa Xartic, que ja treballa a la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Ripollès i la Cerdanya. La divisió de telecomunicacions de la companyia compta amb quatre marques, a més de Xartic, amb Parlem Telecom, Parlem Wicat (Pallars) i Aproop (País Valencià).

Pinergia mantindrà les altres unitats de negoci que té, serveis energètics i ambientals. Parlem recorda que la transacció s'ha produït després que hagi culminat una ampliació de capital de més de quatre milions d'euros. 

El consell d'administració de l'empresa de telecomunicacions va aprovar, a finals de març, aquesta mesura amb la voluntat de "liderar" fusions i adquisicions. Una iniciativa que venia motivada un cop s'havien "consolidat" les fusions d'Orange i MásMóvil i s'havia acabat la compra de Zegona de Vodafone.