27.11.2022 |
Viure als Pirineus

ECONOMIA

El Govern paga 3,9 MEUR a empreses de l'Alt Pirineu i Aran amb treballadors en ERTO

Les empreses beneficiàries hauran de mantenir els llocs de feina fins a finals d'any o tornar els diners
Pla general d'una cambrera d'una cafeteria de la Seu d'Urgell portant una comanda a una de les taules de la terrassa i on es veu que a l'interior del local no n'hi ha cap d'ocupada en aquell moment. Imatge del 25 de maig de 2020 (Horitzontal).
Una cambrera d'una cafeteria de la Seu d'Urgell portant una comanda /Albert Lijarcio
El Govern paga 3,9 MEUR a empreses de l'Alt Pirineu i Aran amb treballadors en ERTO

El Departament d'Empresa ha pagat 176,88 milions d'euros a 22.467 petites empreses, microempreses i cooperatives amb 88.400 treballadors en ERTO per ajudar a mantenir l'ocupació, segons dades publicades aquest dilluns. El Govern ja ha fet efectiu tots els pagaments d'una línia anunciada el 15 de febrer i que forma part del pla d'ajuts de 618 MEUR per als col·lectius i sectors econòmics més afectats per la pandèmia. En concret, les empreses amb menys de 50 treballadors i una facturació inferior als 10 milions han cobrat 2.000 euros per treballador en ERTO, fins a un màxim de 30.000 euros. A canvi, cada empresa ha de mantenir la mateixa ocupació fins a finals d'any, o retornar els ajuts cobrats.

En aquest sentit, les pimes beneficiàries dels ajuts hauran de tenir el 31 de desembre la mateixa xifra d'empleats que el 31 de desembre del 2020. Si no és el cas, hauran de retornar tots els diners de la subvenció "i pagar interessos de demora corresponents", segons Empresa. Aquest punt dels ajuts va provocar el desacord de les patronals, que asseguren que és excessiu.

En tot cas, 22.467 empreses s'han acollit a la línia d'ajuts. D'aquestes, 3 de cada 5 són de la demarcació de Barcelona. En concret, un 59% són de les comarques de Barcelona, un 13% de les gironines, un 7% del Camp de Tarragona, un 6% de la Catalunya Central, un 5% del Penedès, un 4% de Ponent, un 3% de l'Alt Pirineu i l'Aran i un 3% també de les Terres de l'Ebre.

Pel que fa a les xifres absolutes, s'han pagat 110 milions d'euros a empreses de les comarques de Barcelona, 23,6 MEUR a les de Girona, 10,7 MEUR al Camp de Tarragona, 9,77 MEUR a la Catalunya Central, 8,4 MEUR al Penedès, 6,5 milions a Ponent, 3,9 milions a empreses de l'Alt Pirineu i Aran i 3,4 milions a empreses ebrenques.

Pel que fa als 88.440 treballadors en situació d’ERTO que els ajuts han de garantir l'ocupació fins a final d'any, un 62% són d'empreses de Barcelona, un 13% de Girona, un 6% de la Catalunya Central i del Camp de Tarragona, respectivament, un 5% del Penedès, un 4% de les comarques de Lleida i un 2% de les Terres de l’Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, respectivament.

El Govern paga 3,9 MEUR a empreses de l'Alt Pirineu i Aran amb treballadors en ERTO
Comentarios