JOCS OLÍMPICS D'HIVERN 2030

El Govern demana ja al COE que “valori l’opció de presentar una candidatura catalana” als JJOO d'Hivern

Vilagrà diu que la proposta amb l’Aragó està “en un punt de no retorn”: “Ho veig dificilíssim”
Boí Taüll europeus 2022 instal·lacions
photo_camera Boí Taüll acollirà els Mundials d’Esquí de Muntanya / diaridelaneu.cat

El Govern demana que es valori “l’opció de presentar una candidatura catalana” als Jocs Olímpics d’Hivern. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ que ja estan mantenint converses “informals” amb el Comitè Olímpic Espanyol al respecte, ja l’executiu català veu la proposta conjunta amb l’Aragó “en un punt de no retorn”. “Ho veig dificilíssim”, ha dit. Vilagrà ha defensat que Catalunya pot presentar pel 2030 una candidatura “competitiva i potent” col·laborant amb altres estats, però no ha descartat que es puguin presentar per als jocs del 2034. “Sempre estem disposats a col·laborar al màxim”, ha afirmat Vilagrà, que no ha concretat quan el COE podria decidir sobre els JJOO.

Malgrat considerar que hi ha “un consens ampli territorial” per celebrar els JJOO d’Hivern a Catalunya, Vilagrà ha assegurat aquest dimecres que consultaran la ciutadania afectada. “La ciutadania del Pirineu decidirà sobre aquest projecte”, ha remarcat.

Aragó amenaça

El govern d'Aragó ha amenaçat amb "remoure terra i mar" per denunciar on faci falta una possible candidatura per uns JJOO d'Hivern impulsada en solitari per la Generalitat. Així ho ha afirmat la consellera de la Presidència de l'executiu aragonès, Mayte Pérez, després del consell de govern d'Aragó en resposta a les declaracions de la consellera Laura Vilagrà. Pérez ha dit que les seves paraules aquest dimecres donen a entendre que el "projecte conjunt de país" per fer unes olimpíades d'hivern està liquidat i ha afegit que si això passa, és per la "intransigència" de Catalunya a l'hora d'acceptar una candidatura igualitària. Pérez també ha dit que el COE encara no els ha respost res en relació a la seva proposta de candidatura per lots.

comentaris