JOCS OLÍMPICS D'HIVERN 2030

El govern aragonès rebutja la nova proposta del COE sobre els Jocs Olímpics als Pirineus

Lambán exigeix "igualtat i equilibri" davant de les estacions catalanes, que considera les seves "competidores"
Boí Taüll Anna Berga
photo_camera Estació ribagorçana de Boí Taüll / Anna Berga

El govern de l'Aragó ha rebutjat la nova proposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) sobre la candidatura d'uns Jocs Olímpics d'hivern als Pirineus. El COE i la Generalitat de Catalunya ja han tancat un acord sobre l'organització d'aquestes Olimpíades, però l'executiu aragonès ha rebutjat tant el pacte inicial com l'últim que ha rebut del COE. Segons el president de l'Aragó, Javier Lambán, "Saragossa hi perd gairebé tot el que tenia i el Pirineu aragonès no hi guanya gairebé res". A més, ha lamentat que les estacions catalanes, que considera les seves "competidores" turístiques, són les grans beneficiades pel repartiment de proves. "No ho acceptem. Seguirem plantejant igualtat i equilibri", ha publicat aquest dissabte a Twitter.

Esquí de muntanya Boí
Esquí de muntanya a l'estació de Boí Taüll / ACN

El conseller d'Esport del govern d'Aragó, Felipe Faci, ha qualificat d'"inacceptable" la nova proposta sobre els JJOO d'Hivern als Pirineus que el COE té previst traslladar als governs català i aragonès aquest dilluns. En declaracions a Aragó Televisió, Faci ha dit que la nova proposta del COE segueix sense ser "equilibrada" ja que no dona resposta a la proposta que el govern aragonès va traslladar i només fa "una petita modificació" sobre el document inicial. "S'ha avançat molt poc si no és que s'ha retrocedit", ha criticat.

El conseller aragonès ha detallat que la nova proposta trasllada la prova d'esquí acrobàtic, o 'freestyle', de Baqueira-Beret a l'estació aragonesa de Cerler, a Benasc, però que, per contra, planteja celebrar el patinatge artístic a Barcelona en comptes de Saragossa. "És una proposta que no compensa els desequilibris que havíem denunciat de la proposta inicial. El Pirineu aragonès guanya una prova que no és de les grans i Saragossa pràcticament desapareix de la candidatura", ha assenyalat.

Amb tot, Faci ha insistit que seguiran treballant "fins l'últim minut" per aconseguir una candidatura conjunta que sigui equilibrada i igualitària i s'ha compromès a "defensar els aragonesos".