JOCS OLÍMPICS D'HIVERN 2030

El Govern ajorna fins a la tardor la consulta sobre els Jocs d'hivern que s'havia de fer el 24 de juliol

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha argumentat que la consulta s'ajorna per "respecte" a les persones que han de votar ja que han de tenir tota la informació.
Vilagrà ajornament consulta
photo_camera Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, en roda de premsa al Palau de la Generalitat / govern.cat

El Govern ha decidit ajornar la consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 que s'havia de celebrar el 24 de juliol. Segons fonts de Palau, l'executiu vol esperar que es clarifiqui el projecte abans que la ciutadania decideixi, ja amb els detalls tècnics concrets i tancats. D'aquesta manera, la Generalitat no té previst fixar, de moment, una nova data per fer la consulta a les comarques afectades per l'esdeveniment esportiu. Així mateix, el Govern vol que la situació amb el COE i el govern d'Aragó es resolgui el més aviat possible. El president del COE, Alejandro Blanco, es va mostrar obert dimecres a negociar la candidatura per als Jocs directament amb els territoris i les estacions d'esquí aragoneses que han mostrat interès.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha argumentat que la consulta inicialment prevista per al 24 de juliol s'ajorna per "respecte" a les persones que han de votar ja que han de tenir tota la informació. En roda de premsa, Vilagrà ha acusat el govern d'Aragó de "boicotejar" els Jocs d'hivern amb "posicions intransigents". "Això no va de 'reencuentro' sinó d'una candidatura guanyadora", ha afegit per després lamentar que els "interessos polítics" del govern de Javier Lambán trenquessin l'acord tècnic. Així mateix, ha descartat el mes d'agost per la consulta, per tant, ha apuntat que es faria a la tardor. En aquest sentit, ha reclamat "màxima celeritat" per tancar una candidatura i ha defensat que encara hi ha temps per al 2030.

Bernat Lavaquiol al Parlament
El portaveu de la plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, al Parlament / ACN

Stop JJOO afirma que el "COI no donarà mai els Jocs d'hivern al Pirineu" i torna a exigir la retirada del projecte

La plataforma Stop JJOO considera que amb l'ajornament de la consulta sobre els Jocs Olímpics d'hivern que estava prevista per al 24 de juliol, el Govern fa "marxa enrere" i demostra la seva "falta d'un projecte amb la candidatura olímpica i, el que és més greu, la manca d'un projecte de futur pel Pirineu". L'organització contrària al Jocs d'hivern també acusa l'executiu català de "continuar submís" a les demandes del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i del govern espanyol i els avisa que el Comitè Olímpic Internacional (COI) "no donarà mai els Jocs d'hivern al Pirineu" per la manca d'"acord polític" i de "pau social". Per tot plegat, han tornat a exigir la retirada "immediata" del projecte.

comentaris