CRISI CORONAVIRUS

El Govern acorda demanar l'estat d'alarma per poder aplicar el toc de queda

L'executiu català ha celebrat un consell extraordinari aquest divendres a la tarda
El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, es dirigeix a la reunió del consell executiu extraordinari del 23 d'octubre del 2020, amb el conseller d'Educació Josep Bargalló. Horitzontal.
photo_camera El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, amb el conseller d'Educació Josep Bargalló /Rubén Moreno

La Generalitat ha acordat aquest divendres demanar al govern espanyol que apliqui l'estat d'alarma per poder aplicar el toc de queda, segons han confirmat fonts del Govern a l'ACN. El Govern ho ha decidit en un consell executiu extraordinari aquest divendres a la tarda per poder afrontar així la segona onada de la covid-19.

Pla obert de la reunió del consell executiu extraordinari del 23 d'octubre del 2020. Horitzontal.

(Foto: Reunió del consell executiu extraordinari d'aquest divendres/ Rubén Moreno/Presidència)

Tot i aquesta petició, l'executiu vol mantenir les seves competències. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, compareixeran en roda de premsa aquest divendres a la tarda per informar-ne. Tot plegat, després que altres comunitats, com el País Basc, Astúries i Extremadura ja ho hagin demanat a Pedro Sánchez.