JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Gerard Esteva: “Ningú parla dels valors de l’esport ni dels seus beneficis en el debat dels JJOO d’Hivern”

Els JJOO d’Hivern són una oportunitat única per reforçar el projecte i el talent esportiu del país, la sostenibilitat, relligar-nos amb el territori i promoure els valors olímpics
220131_NP_JocsOlímpicsHivern_foto
photo_camera Gerard Esteva al programa ‘Aquí, amb Cuní’ de SER Catalunya / ufec.cat

“El projecte de la candidatura olímpica ha derivat cap a un conflicte territorial i polític, però s’ha oblidat l’esport. Ningú parla dels valors de l’esport ni dels beneficis que aportarien els jocs al país”. Aquest és el principal problema que pateix la candidatura Pirineus Barcelona per als Jocs Olímpics d’Hivern 2030 segons Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, aquest matí al programa ‘Aquí, amb Cuní’, de SER Catalunya. Un problema conseqüència de “la falta de lideratge polític”, ha assegurat Esteva.

En aquests moments, el Comitè Olímpic Internacional no vol ni pretén fer ni vol condicionar cap país que vulgui fer uns jocs, tant d’estiu com d’hivern, que representin després un llast per a la societat. En aquest sentit, els Jocs Olímpics d’Hivern ens permetran “recuperar espais naturals, fer infraestructures per accedir als Pirineus i comprometre's amb el medi ambient” ha exposat el president de la Unió de Federacions. I en gran part, “subvencionats pel Comitè Olímpic Internacional", ha reblat.

Pirineus Barcelona 2030 és una oportunitat única per reforçar el projecte i el talent esportiu del país, la sostenibilitat, relligar-nos amb el territori i promoure els valors olímpics.