TURISME

El Geoparc mundial UNESCO Orígens llança el seu mapa turístic interactiu

Al mapa s’hi troben uns 200 elements destacats del Geoparc Orígens, entre activitats, rutes, centres d’interpretació, llocs d’interès geològic i cultural, àrees de lleure o miradors.

mapa interactiu_popupEpicentre
photo_camera El Geoparc mundial UNESCO Orígens llança el seu mapa turístic interactiu

El Geoparc mundial UNESCO Orígens ha publicat avui a la seva pàgina web un mapa interactiu que permet que el visitant tingui al seu abast els indrets i activitats recomanades pel Geoparc. Se’ns dubte és una eina que facilita la realització d’experiències i millora la qualitat de la destinació turística.

El mapa disposa d’uns 200 elements entre els quals hi ha activitats, rutes, centres d’interpretació, llocs d’interès geològic, biològic i cultural, àrees de lleure o miradors. Cada un d’aquests elements està georeferenciat i disposa d’una descripció amb imatge i enllaç a una pàgina web de referència.

El mapa interactiu està penjat a la web d’inici del Geoparc Orígens www.geoparcorigens.cat. Es pot consultar des de diferents dispositius i està especialment adaptat per a dispositius mòbils que, connectats al GPS, permet ubicar al visitant al mapa i facilitant la realització d’experiències recomanades.

El visor s’ha desenvolupat amb tecnologia innovadora de sistemes d’informació geogràfica de codi obert que permeten que els tècnics del Geoparc puguin afegir nous elements o bé editar els existents de forma senzilla  i interactiva. Això permetrà que aquesta nova eina turística es vagi actualitzant i ampliant i s’espera que esdevingui una eina especialment útil per a tots aquells interessats en conèixer els atractius del Geoparc Orígens.

Aquest visor, realitzat per l’empresa PSIG, ha estat possible gràcies a la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació del Lleida en el marc de la digitalització del Geoparc. Aquesta acció també compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. També cal destacar la implicació dels equipaments, empreses col·laboradores del Geoparc i altres entitats que hi surten representades.

mapa interactiu_general
El Geoparc mundial UNESCO Orígens llança el seu mapa turístic interactiu

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens està gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d’Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta Associació garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

El Geoparc Orígens va ser nomenat com a Geoparc mundial de la UNESCO l’any 2018 i va passar la seva primera revalidació l’any 2022.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.