CRISI CORONAVIRUS

La Generalitat allarga fins al 23 de novembre el toc de queda a Catalunya

Salut vol consolidar la lleu millora de les dades i la setmana que ve valorarà si també prorroga altres restriccions
Pla obert d'un carrer de Bellver de Cerdanya on hi ha diversos comerços i on es veu dues persones esperant per entrar al forn de pa en el primer dia de confinament municipal de cap de setmana. Imatge del 30 d'octubre de 2020 (Horitzontal).
photo_camera Un carrer de Bellver de Cerdanya en el primer dia de confinament/Albert Lijarcio

El Procicat ha acordat aquest divendres prorrogar durant quinze dies més, fins el 23 de novembre, el confinament nocturn o toc de queda a Catalunya de 22 a 6 hores. L' actual confinament acaba dilluns vinent i està previst que l'ampliació es publiqui al DOGC abans que venci el termini. La Conselleria de Salut havia proposat la pròrroga per consolidar la lleugera millora dels últims dies, que constata una lleu reducció de la velocitat de transmissió un cop superat el pic de la segona onada.

Mentrestant, continuen vigents els tancaments de bars, restaurants, centres d'estètica, teatres, cinemes i gimnasos, així com la limitació d'aforaments als comerços i supermercats, el tancament perimetral de Catalunya durant tota la setmana i també tancament perimetral per municipis de divendres matí a dilluns al matí. Això haurà de ser revisat a finals de la setmana que ve, que és quan acaba la vigència del decret de fa una setmana.