AGROALIMENTACIÓ

El Gall Negre aconsegueix per segon any consecutiu la medalla de plata al Barcelona Beer Challenge 2021 

El cerveser d’Arsèguel, Jordi Blasco, assegura que "repetir medalla de plata en les circumstàncies actuals, és un reconeixement a la feina ben feta i un certificat a la constància".
20210601_181636
photo_camera Jordi Blasco mostrant el guardó de la Barcelona Beer Challenge 2021 / FS

La cervesera artesana d'Arsèguel El Gall Negre ha aconseguit per segon any consecutiu la medalla de plata, en la categoria Amber Malty European Lager, amb la seva cervesa Märzen, al Barcelona Beer Challenge 2021. L'or ha estat per Festbier de la cervesera italiana Beha Brewing Company, de Riminii el bronze per Zante de la italiana Birrificio Serra Storta, de Milà. La guipuscoana Basqueland Brewing, d'Hernani, ha estat guardonada amb el premi a la Millor Cervesa 2021.

El lliurament dels guardons del certamen, considerat com un dels concursos internacionals de cerveses artesanes més prestigiosos del món, van tenir lloc el passat dissabte a la sala Sarau 08911 de Badalona, en una cerimònia que, després de la cancel·lació sobtada de la gala de l'any passat, va recuperar tota l'emoció.

El Barcelona Beer Challenge s'inspira en diferents concursos i esdeveniments cervesers a escala mundial per realitzar la seva aportació a la labor de difusió de la qualitat de la cervesa al nostre país. Aquesta tasca, que ja esdevé una realitat de diferents actors que conformen el sector cerveser, es vol reforçar amb la creació d'uns premis que s'utilitzin com a eina de distinció vinculada a elevats estàndards de qualitat.

Jordi Blasco, responsable d’El Gall Negre, Cerveses i Aiguardents, ha valorat molt positivament aquest reconeixement. Blasco diu que “ha estat un any duríssim, moltes cerveseres han hagut de tancar perquè no els sortien els números, i haver obtingut la medalla de plata en el certamen més reconegut del sud d’Europa, per nosaltres ha estat com un bàlsam, una gran satisfacció”. El cerveser d’Arsèguel assegura que repetir medalla de plata en les circumstàncies actuals "és un reconeixement a la feina ben feta i la certificació de la nostra constància".

Jordi Blasco El Gall Negre 2

(Foto: Jordi Blasco aquest dissabte a la sala Sarau 08911 de Badalona,en l'acte de lliurament dels premis )

Cervesa El Gall Negre Marzen

Jordi Blasco diu que la seva cervesa Marzen d’El Gall Negre és força fidel a la manera com l’elaboren al seu lloc d’origen, al sud d’Alemanya i Austria. L’any passat 

20210601_130852(Foto: El cerveser Jordi Balsco a l'obrador d'El Gall Negre d'Arsèguel / FS)

A l'anterior edició del Barcelona Beer Challenge, El Gall Negre també va pujar al podi amb la plata. L’or va ser per la cerveseria San Miguel, i el bronze va quedar desert, la qual cosa demostra l'exigència del certamen.

Consolidar el projecte

A Blasco les idees i els nous projectes sempre li bullen al cap, però diu que cal trobar el moment i els recursos per portar-los a terme. Reconeix que ara, després d’aquest any llarg de pandèmia tan complicat, el que toca és consolidar el El Gall Negre, Cerveses i AiguardentsDurant aquest quinze mesos l’objectiu nostre ha estat sobreviure, perquè el nostre client principal era i és la restauració, afirma. El tancament de la restauració durant quinze mesos ha esdevingut dramàtic per a moltes petites empreses directament vinculades al sector. Jordi Blasco, però, assegura que aquesta situació ha tingut una part positiva perquè ens ha ajudat a penetrar amb més força en els establiments d’alimentació i supermercats. 

Els responsable de la cerveseria d’Arsèguel explica que des de Setmana Santa s'ha notat un canvi de tendència significatiu i la restauració torna a fer comandes amb regularitat, encara no al cent per cert, però molt a prop del vuitanta. Blasco s’ha mostrat molt satisfet  perquè hem pogut comprovar que tenim una clientela força fidelitzada, tots han continuat demanant-nos el nostre producte i fins i tot estem tenint nous compradors.

 

 

comentaris