GASTRONOMIA

El Gall Negre aconsegueix per tercer any consecutiu la medalla de plata a la Barcelona Beer Challenge 2022

La gala de lliurament de la setena edició del Barcelona Beer Challenge, considerat com un dels concursos internacionals de cerveses més prestigiosos del món, s'ha celebrat aquest dissabte a la Farga de l'Hospitalet,
Jordi Blasco i Míriam
photo_camera Jordi Blasco i Míriam Arró amb la medalla de plata aconseguida a la Barcelona Beer Challenge 2022.

La cervesera artesana d'Arsèguel El Gall Negre ha aconseguit per tercer any consecutiu la medalla de plata, en la categoria Amber Malty European Lager, amb la seva cervesa Bock, al Barcelona Beer Challenge 2022. La medalla d'or ha estat per a l'americana Founders Brewing i la de bronze per a la italiana Otus Birrificio.

La gala de lliurament de la setena edició del Barcelona Beer Challenge, considerat com un dels concursos internacionals de cerveses més prestigiosos del món, s'ha celebrat aquest dissabte a la Farga de l'Hospitalet, a la tercera i última jornada de la InnBrew , The Brewers Convention, una fira per a professionals del món de la cervesa, tant artesans i fabricants com a proveïdors i hostalers.

El Gall Negre medalla plata
El cerveser Jordi Blasco recollint la medalla de plata a la Farga de l'Hospitalet / @BcnBeerFest

En aquesta setena edició del Barcelona Beer Challenge 2022 s'hi han inscrit 1.315 cerveses repartides en 64 categories i pertanyents a 215 cerveseres de 15 països. Al prestigiós concurs hi han participat 60 jutges.

El Barcelona Beer Challenge s'inspira en diferents concursos i esdeveniments cervesers a escala mundial per realitzar la seva aportació a la labor de difusió de la qualitat de la cervesa al nostre país. Aquesta tasca, que ja esdevé una realitat de diferents actors que conformen el sector cerveser, es vol reforçar amb la creació d'uns premis que s'utilitzin com a eina de distinció vinculada a elevats estàndards de qualitat.

Jordi Blasco El Gall Negre
Jordi Blasco a l'obrador d'Arsèguel d'El Gall Negre / FS

A les anteriors edicions de la Barcelona Beer Challengeel Gall Negre va aconseguir la medalla de plata amb les seves cerveses Festbier i Märzen. En aquesta ocasió, l'ha ha aconseguit amb la cervesa BockJordi Blasco, responsable de la cervesera pirinenca establerta a Arsèguel ens explica que la Bock és un tipus de cervesa de sabor més fort que l'habitual, és una cervesa de temporada, una cervesa d'hivern, i per tant és un producte finalista, és a dir, que quan s'acaben les existències, no se'n produeix més fins l'any següent. Blasco s'ha mostrat molt satisfet pel reconeixement del jurat del Barcelona Beer Challenge per tercer any consecutiu i això ens anima a continuar treballant amb les mateixes ganes i il·lusió, malgrat les dificultats que comporta la situació actual. 

Jordi Blasco assegura que el moment actual és molt complicat i que la inflació els fa molt mal, perquè el nostre sector toca tots els colls, el del cereal, el de l'energia, que en necessitem molta, i el del transport i el combustible. Diu que el moment actual és més difícil que el de la pandèmia, no podem repercutir tots els costos en el consumidor final i ens estem menjant bona part dels marges nosaltres mateixos. Malgrat tot cal ser optimista, assegura, i gaudim amb la nostra feina.

Bock El Gall Negre
La cervesa Bock d'El Gall Negre ha estat reconeguda amb la medalla de plata al Barcelona Beer Challenge /El Gall Negre

European Beer Consumers Union (EBCU) incorpora el Barcelona Beer Challenge

European Beer Consumers Union (EBCU) és l’associació que aplega les associacions de consumidors de cervesa d’Europa. Engloba 18 entitats i a Espanya està representada per l’ACCE (Asociación Cerveceors Caseros Españoles) i CELCE (Club Español de Coleccionismo Cervecero). En els seus objectius està vetllar per la cervesa de qualitat, la diversitat i la difusió de la seva cultura.

Fa deu anys va iniciar una tasca de posar en valor els concursos cervesers, per tal que aquests mantinguessin uns estàndards de qualitat apropiats a la visió de l’organització. D’aquesta manera, al llarg dels anys s’han anat incorporant a la xarxa de l’EBCU concursos als quals s’han validat els plantejaments i els processos. A data d’avui, eren vuit els concursos seleccionats, configurant una acurada llista dels concursos més professionals.

El Barcelona Beer Challenge va sol·licitar unir-se fa dos anys en els què ha estat tutoritzat i avaluat per un comitè de l’EBCU. Al llarg del procés, aquest ha plantejat diverses millores que han estat implementades, fent un millor concurs. Finalment, a la darrera reunió del comitè executiu va ser aprovada la inclusió, convertint-se en el novè concurs seleccionat i el primer de l’estat espanyol a obtenir aquesta menció.

Aquest reconeixement ha arribat a la setena edició i en plena salut, sent un dels principals concursos a nivell europeu pel que fa a inscripcions, jurat i repercussió que obtenen les cerveseres amb els seus premis.