SILVICULTURA

Forestal Catalana, 30 anys fent viure el paisatge i el país

La consellera Teresa Jordà ha dit que "Forestal Catalana és un aliat imprescindible en la tasca de posar en valor el territori i el món rural a través de la mobilització i gestió de la fusta, l’impuls de la biomassa forestal i l’acció de la ramaderia en la prevenció d’incendis forestals”.

Parc Natural de l'Alt Pirineu
photo_camera Un bosc al Parc Natural de l'Alt Pirineu

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Montserrat Barniol, i el director executiu de Forestal Catalana, Gabriel Esquius, ha participat aquest matí, a l’abadia de Montserrat, a l’acte de celebració dels 30 anys d’aquesta empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

Forestal Catalana va néixer l’any 1987 amb la finalitat de dur a terme una variada gamma d’actuacions mediambientals, que van des de la gestió forestal, la construcció d’infraestructures, les actuacions de conservació del medi natural, la preservació genètica i la producció de planta autòctona destinada principalment a la repoblació forestal fins a la gestió de recursos ramaders, aqüícoles i de fauna i l’elaboració d’estudis i projectes relacionats amb tots els conceptes anteriors. Actualment, aquesta entitat compta amb una plantilla mitjana de 232 treballadors en més de 90 centres de treball distribuïts per tot el territori.

La consellera ha obert la seva intervenció agraint la feina dels servidors públics de Forestal Catalana. “Al llarg d’aquests 30 anys, ens heu fet sentir orgullosos com a gestors de l’entorn natural d’excel·lència que sou”. “Presteu un servei transversal per als departaments de la Generalitat en totes les feines que us encomanen. La transversalitat, l’acció de gestió unitària entre dos departaments tan importants com el d’Agricultura i el de Territori mitjançant Forestal Catalana és un exemple a seguir i a traslladar a diversos àmbits de la nostra Administració pública”. 

Teresa Jordà ha remarcat que Forestal Catalana té davant un repte, que és la definició del pla estratègic per als pròxims tres anys. En aquest sentit, Jordà ha dit que “toca, doncs, consolidar Forestal Catalana com una empresa pública de referència a través de l’aprovació del conveni col·lectiu i la relació de llocs de treball, amb la seva participació activa en el Pla anual de transferència tecnològica i l’assumpció de nous encàrrecs per ajudar a oferir un millor servei públic, com ara la gestió de les emergències per les riuades per encàrrec de l’ACA o la gestió dels arbres monumentals de Catalunya”.

Així, la consellera ha conclòs la seva intervenció incidint en el paper de Forestal Catalana com “un aliat imprescindible en la tasca de posar en valor el territori i el món rural a través de la mobilització i gestió de la fusta, l’impuls de la biomassa forestal i l’acció de la ramaderia en la prevenció d’incendis forestals”. En definitiva, ha dit Jordà, “fent viure el nostre paisatge, Forestal Catalana fa viure el nostre país”.