PUBLICACIONS

La Fonda Biayna de Bellver, Artur Blasco i l'emprenedora Adriana Vàzquez, al Viure als Pirineus d'aquest juliol

La publicació pirinenca d'informació general, VIURE ALS PIRINEUS, acaba de treure el seu número 233, corresponent al mes de juliol. La podeu consultar aquí!
Viure als Pirineus juliol 2021
photo_camera Portada de Viure als Pirineus del mes de juliol 2021 / FS

El número 233 de la revista pirinenca d'informació general VIURE ALS PIRINEUS, corresponent al mes de juliol, dedica la seua portada al jove cuiner Àlex Jorba, de la Fonda Biayna de Bellver de Cerdanya, protagonista dels Fogons del Pirineu d'aquest mes. La publicació pirinenca inaugura, en aquest número de juliol, la secció Pirineuencs i l'ha encetat el músic, investigador i divulgador de la música popular i tradicional del Pirineu, Artur Blasco.

En una entrevista a les pàgines interiors, la jove emprenedora Adriana Vàzquez Farràs ens parla del màrqueting digital i del copywriting, una tècnica d'escriure més persuasiva, que fa que els textos comercials facin més atractius els productes i els serveis. El refugi de Cortiuda, a Peramola, proposa un munt d'activitats culturals per a les nits d'estiu i Marcel·lí Pascual ens ho explica en un reportatge, apropant-nos els seus protagonistes, Montse Armengou i Jordi Quera.

El Festival Dansàneu, que posa en valor la dansa, la música i el patrimoni de les Valls d'Àneu, i el FEMAP, que arriba a la seva 10a edició, amb una producció pròpia a càrrec d'Ensemble Brudieu, protagonitzen les pàgines culturals. Als articles d'opinió, Enric Quílez ens parla de 'Vacunes Necessàries', dins la secció 'Una mica de Ciència' i l'escriptor Marcel Fité ens regala l'article: La literartura de proximitat fa Pirineu. L'historiador Daniel Fité Erill ens ofereix un 'Ara fa cent anys' sobre la Festa de la mutualitat escolar Sarradell, a la vila d'Organyà (Juliol,1921).

Artur Blasco PIRINEUENCS 1(Foto: Artur Blasco, protagonista de l'entrevista a la nova secció Pirineuencs / FS)

Ens fem ressò d'una campanya per conscienciar sobre la convivència entre el turisme i l'activitat agrària, impulsada per la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus i també de la Fira del Ferro Pirinenc, que tindrà lloc a la Vall Ferrera aquest juliol. Parlem de l'impuls definitiu a la nova Biblioteca comarcal de Sort, inclosa dins el Mapa de Lectura Pública de Catalunya. El nou equipament ocuparà una superfície de 450m2, més de seixanta punts de lectura i treball amb ordinador i espais diferenciats per a activitats, exposicions, sala infantil, etc.

L'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran, en la seva secció habitual, ens parla en aquesta ocasió de la convocatòria de subvencions per al desenvolupament local. Un recorregut per les rutes botàniques i culturals per la Cerdanya i el Capcir aprofundeix en la ruta d'Isòvol-Baltarga pel camí de Sant Jaume.