27.09.2022 |
Viure als Pirineus

FERROCARRILS

FGC ret homenatge als treballadors de la companyia amb motiu del 40è aniversari

Damià Calvet i Ricard Font elogien els impulsors de Ferrocarrils a finals de la dècada dels 70

FGC
El conseller Damià Calvet i el president de FGC Ricard Font
FGC ret homenatge als treballadors de la companyia amb motiu del 40è aniversari

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha homenatjat aquest dimecres al vespre els milers treballadors que han format part de l'empresa els darrers 40 anys en el primer dels actes que serviran per commemorar les quatre dècades d'història de la companyia. L'acte s'ha celebrat al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) amb la participació de centenars de treballadors i extreballadors, del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de la companyia, Ricard Font, que han expressat el seu reconeixement als qui a finals dels 70 van apostar per la creació d'una companyia de ferrocarrils catalana. Al llarg de tot l'any, FGC celebrarà diferents actes commemoratius sota el lema 'Compromesos i preparats per al futur'.

FGC

En l'acte, amb prop d'un miler d'assistents, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha destacat que els "milers de persones" que al llarg de quatre dècades han fet de FGC "una empresa d'excel·lència" i els ha encoratjat a mirar el futur amb projectes "com la llançadora a l'aeroport, el tren-tram a Tarragona o l'L8". "El Govern aposta de manera irrenunciable pel transport públic i per la lluita contra el canvi climàtic", ha assegurat el conseller, que ha recordat les ampliacions de la xarxa a Sabadell i Terrassa com "la nostra manera de treure cotxes de la C-58". 

En aquesta línia, ha comentat que també s'ha proposat reduir la circulació en altres punts com la C-32 o la B-23 amb més inversió als Ferrocarrils. "No estem parlant només d’actuar contra el vehicle privat: nosaltres creiem en la mobilitat sostenible, és la nostra manera d’entendre el país”, ha dit.

Per la seva banda, el president de FGC, Ricard Font, ha destacat que entre el 2001 i avui, coincidint amb "els pitjors anys de la història financera de la Generalitat", s'han invertit 800 milions d'euros en els perllongaments de Sabadell i Terrassa, amb la construcció de nou estacions i un creixement de la demanda superior al 60%. 

Font també ha citat altres actuacions com el fet que el 100% de les estacions estiguin adaptades a persones amb mobilitat reduïda amb més de 20 MEUR, la compra de 36 trens per 270 MEUR, la integració de Can Feu a Sabadell, les obres de millora de l'andana a Provença, que entrarà en funcionament per Sant Joan, i l'arribada del telecabina al Niu d'Àliga, a La Molina, a 2.500 metres d'alçada. "Però l’essencial és la feina de manteniment constant que no s’ha deixat de fer, amb inversions i amb feina cada nit, amb la garantia que intentem que tot estigui al seu lloc per donar un bon servei", ha afirmat. 

En l'acte de celebració, hi han assistit exconsellers de PTOP, com Joaquim Nadal, i de Territori i Sostenibilitat, com Lluís Recoder, mentre que Josep Rull ha adreçat una carta des de la presó de Soto del Real. També hi han estat presents expresidents i exdirectius de la companyia,

Ferrocarrils de la Generalitat va néixer el 5 de setembre del 1979 després d'assumir la gestió de les xarxes de ferrocarril traspassades per l'Estat i va ser la primera empresa pública restaurada, sota la presidència de Josep Tarradellas. En el marc del 40è aniversari, l'empresa donarà a conèixer al març les línies estratègiques per als propers anys i a l'abril presentarà un llibre repassant la història de l'empresa.

FGC ret homenatge als treballadors de la companyia amb motiu del 40è aniversari
Comentarios