ESPORTS DE MUNTANYA

FGC i l'INEFC acorden impulsar la recerca en àmbits de muntanya des del centre de la Seu d'Urgell

Una comissió es reunirà periòdicament per establir i fer seguiment de les fites i activitats
FGC amb INEFC 1
photo_camera El president d’FGC, Antoni Segarra, i a l'esquerra el director de l’INEFC, Eduard Inglés / govern.cat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) han posat en marxa un acord de col·laboració per impulsar processos de recerca, estudi, desenvolupament, formació i altres actuacions vinculades al foment del coneixement en l'àmbit dels esports de muntanya. Un dels principals objectius és que el projecte es tiri endavant des del centre que hi ha a la Seu d'Urgell. El conveni, que té una durada de quatre anys, preveu que FGC hi aporti 50.000 euros anuals i que l'INEFC posi a l'abast els seus mitjans tècnics per a la investigació. A més, s'ha creat una comissió de seguiment que es reunirà periòdicament i establirà les característiques del projecte, les fites i aportacions.

D'entre les finalitats del conveni hi ha la de col·laborar per garantir una formació de qualitat en l'àmbit dels esports de muntanya, guiada per les necessitats de l'entorn social, i donant resposta a les necessitats de tots els agents del sector dels esports de muntanya i neu. També es preveu desenvolupar projectes de recerca que reverteixin directament sobre el desenvolupament sostenible del territori de muntanya, a més d'aportar dades científiques per a la presa de decisions dels diferents agents del territori de muntanya.

FGC amb INEFC 2
Reunió per a la posada en marxa dels compromisos entre FGC i l’INEFC / govern.cat

La col·laboració també va en la línia de formar el personal investigador qualificat per al desenvolupament de projectes de recerca i innovació en l'àmbit de les Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de muntanya i neu, a més de difondre la cultura dels esports de muntanya i les activitats esportives de turisme actiu en el medi natural, promovent-ne la seva pràctica segura i sostenible i, finalment, constituir un fòrum de debat acadèmic i social sobre les qüestions referents als esports de muntanya.

A la vegada, les dues entitats han prorrogat l'acord signat l'any passat pel qual l'estació de muntanya de La Molina, gestionada per Ferrocarrils, posava al servei de l'INEFC les seves instal·lacions esportives per activitats de formació i pràctiques del grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport en esports i activitats relacionades amb els espais de muntanya. El conveni hi garanteix l'accés amb una tarifa especial bonificada i ofereix la utilització dels estadis de competició i tallers de formació, tant per als estudiants com per al professorat de l'INEFC.

comentaris