01.07.2022 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

FGC espera una "excel·lent" ocupació a les pistes d'esquí durant la Puríssima

Les perspectives de fred i l'augment de reserves els darrers dies fa que es doni per fet que serà una bona temporada
Pla general d'una de les pistes de l'estació de la Molina (Cerdanya) on es veuen desenes de persones baixant fins a la base i un dels remuntadors al darrera. Imatges del 25 de gener de 2019 (Horitzontal).
Una de les pistes de l'estació de la Molina (Cerdanya) on es veuen desenes de persones baixant fins a la base i un dels remuntadors al darrera/Albert Lijarcio
FGC espera una "excel·lent" ocupació a les pistes d'esquí durant la Puríssima

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) espera una "excel·lent" ocupació a les pistes d'esquí i als hotels de l'Alt Pirineu durant el pont de la Puríssima. De fet, el seu president, Ricard Font, ha destacat que de moment ja han venut més forfets que l'any passat. També les reserves d'hotel han incrementat i l'ocupació se situa al voltant del 80%. "La veritat és que hem arrencat amb molt bones sensacions i la temporada es preveu excel·lent", ha assenyalat Font. Les previsions meteorològiques també fan ser optimista el president d'FGC, en relació a la producció de neu artificial. A més, Font ha recordat que l'any passat "només" van haver-hi dues grans nevades – novembre i gener – i "vam poder aguantar fins Setmana Santa sense problemes".

Ricard_Font_FGC_3

(Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat/FGC)

Optimisme en l'inici de la temporada d'esquí

El sector ha rebut amb satisfacció les nevades de fa una setmana i espera que la previsió de fred polar dels propers dies faci que l'estat de les pistes sigui "excel·lent" tant en qualitat com en ocupació. I és que els hotels de les diferents estacions del Pirineu català ja han vist com els amants de l'esquí s'afanyaven a reservar per començar la temporada. 

En aquest sentit, s'espera una afluència "important" d'esquiadors en aquest pont, que alhora és el que dona el tret de sortida a la temporada. Font ha assenyalat que es podrà produir una gran quantitat de neu artificial aprofitant aquests dies de fred. Una neu que ha de servir per permetre obrir totes les estacions gestionades per FGC "al 100% o gairebé".

Una de les més destacades és La Molina, i el domini esquiable que comparteix amb Masella – Alp 2.500 -. Aquest any s'estrena el telecabina del Coll de Pal que permet acostar esquiadors menys experts a aquesta zona. "Se'ns demana oferir el màxim i amb infraestructures com aquesta ho aconseguim", explica Font.

Estratègies d'hivern

La millora dels equipaments és un dels quatre punts estratègics marcats per FGC en relació a la temporada d'hivern. En aquest aspecte la instal·lació de canons de neu ha estat una de les prioritats. "Hem d'aconseguir que el 90% de les estacions tinguin canons per afavorir la qualitat", ha concretat Font, que destaca que es tracta d'aparells capaços de produir el doble de neu amb la mateixa quantitat d'aigua que fins ara.

Un altre punt és la promoció. En aquest aspecte FGC destaca el treball públic-privat entre la Molina i Masella per un domini esquiable de 145 quilòmetres. Font ha assenyalat que incrementar el nombre de pistes és un reclam dels visitants. En aquest sentit, el president de FGC ha deixat clar que "Molina-Masella és la gran aposta".

365 dies l'any

Font ha explicat que l'objectiu és veure l'espai com a "estacions turístiques globals de 365 dies l'any". Per això, s'ha desenvolupat una estratègia d'hivern però també a l'estiu. "No volem lligar les estacions a només quatre mesos, sinó que hem de mirar molt més enllà", ha assenyalat. 

FGC espera una "excel·lent" ocupació a les pistes d'esquí durant la Puríssima
Comentarios