PARLAMENT

Fàbrega: "Si anem junts en aspectes cabdals, la veu del Pirineu serà molt més forta"

El diputat Jordi Fàbrega diu que treballarà per al "desenvolupament efectiu de la nostra vegueria i una nova llei de muntanya que reculli totes les nostres necessitats"
Jordi Fàbrega votant
photo_camera Jordi Fàbrega votant aquest diumenge a la Seu d'Urgell/JUNTS

Aquest diumenge, l'alcalde de la Seu d'Urgell Jordi Fàbrega ha estat escollit diputat al Parlament de Catalunya, a les llistes electorals de JUNTS, per la circumscripció electoral de Lleida. Ha parlat amb VIURE ALS PIRINEUS per explicar quines seran les seves prioritats com a diputat pirinenc en aquesta etapa que ara comença.

Quins objectius es marca com a diputat pirinenc al Parlament de Catalunya? El principal objectiu és portar la veu i les inquietuds del Pirineu al Parlament, per tal que es governi i es legisli amb visió territorial de tot el país, ja que les necessitats són molt diferents al Pirineu que a l’Àrea metropolitana. Això inclou el desenvolupament efectiu de la nostra vegueria i una nova llei de muntanya que reculli totes les nostres necessitats, com per exemple en matèria urbanística i industrial. Però també incrementar els nostres serveis (educatius, sanitaris i socials) i millorar les beques per estudiar i disminuir el cost i millorar el transport cap a les zones metropolitanes. En quan a infraestructures, aquesta legislatura hem de desenvolupar el projecte de millora de Comiols.

Quina serà la seva prioritat com a parlamentari? Ara mateix la prioritat ha de ser sortir d’aquesta crisi sanitària, i la conseqüent crisi econòmica, social i psicològica en que la Covid19 ha comportat. I que aquesta reactivació econòmica i social contempli el Pirineu, mitjançant l’arribada dels fons europeus i aprofitant les “oportunitats” que la crisi ens ha creat amb el teletreball i la valorització de la nostra qualitat de vida. Però això implica aconseguir connectivitat (internet) a tots els nuclis, habitatge assequible i serveis.

Creu que seria bo per als interessos del Pirineu impulsar un 'intergrup pirinenc' al Parlament? Molt bo i molt important. Tenim 4 diputats de la vegueria de 135, i si anem junts en els aspectes cabdals pel Pirineu la nostra veu serà molt més forta. S’ha vist ara amb les demandes sobre les restriccions, ja que al aconseguir un manifest unitari de tot el Pirineu ha tingut molta més repercussió. Per defensar els interessos del Pirineu, la resta dels diputats pirinencs a mi m’hi trobaran sempre.