NOMENAMENTS

La pallaresa Eva Fiter serà la nova directora de l'IDAPA en substitució de Pere Porta

Eva Fiter Cirera és politòloga i diplomada en gestió i administració pública. Des de febrer de 2020 ocupa la gerència de la societat Pallarsactiu, SA.
20230201_131358 (1)
photo_camera La pallaresa Eva Fiter serà la nova directora de l'IDAPA / Feliu Sirvent

Eva Fiter Cirera serà la nova directora de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) en substitució de Pere Porta Colom, qui havia ocupat aquesta responsabilitat des del juliol del 2011. Així ho ha aprovat aquest dimecres el consell rector de l'institut en una sessió extraordinària celebrada a la Seu d'Urgell i presidida pel conseller de Territori, Juli Fernàndez.

6dc2523c-d4d9-42af-982f-de6ff09b084d
Consell Rector de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) celebrat a la Seu d'Urgell / govern.cat

La proposta de nomenar Eva Fiter directora de l'IDAPA l'ha de ratificar el Govern de la Generalitat. Eva Fiter és politòloga i diplomada en gestió i administració pública. Des de febrer de 2020 ocupa la gerència de la societat Pallarsactiu, SA. La vida professional de Fiter ha girat al voltant de les institucions públiques locals. Així, ha treballat en entitats com el Consorci del Montsec, dirigint el Programa Leader (2004-2007), recolzant i ajudant a diversificar l'economia del territori. Durant el primer desplegament del Govern a l'Alt Pirineu i Aran va ser tècnica de la Coordinació del Departament de Governació i Administracions Públiques (2007-2011), treballant per facilitar serveis als càrrecs electes del Pirineu i a la ciutadania pirinenca en general.

Pere Porta
Pere Porta ha estat director de l'IDAPA des del 2011/ Ricard Lobo

Organisme autònom

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran és un organisme autònom de caràcter administratiu de la Generalitat de Catalunya, creat mitjançant la Llei 28/2002, de 30 de desembre, de creació de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.

La missió de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran és la impulsar el desenvolupament socioeconòmic integral de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Aran i la de contribuir al desplegament de les polítiques de planificació territorial de la Generalitat de Catalunya, especialment el Pla Territorial de l’Alt Pirineu i Aran.

comentaris