GASTRONOMIA

El restaurant Eth Bistró de Vielha aconsegueix un Sol de la Guia Repsol

La proposta culinaria del xef Albert Jubany és contemporània i passa per una reinterpretació de la cuina de tradició i vanguardista amb creacions pròpies
Guia Repsol 2024
photo_camera Els representants dels restaurants guardonats amb tres sols Guia Repsol 2024 Sofía Moro y Alfredo Cáliz

El restaurant aranès Eth Bistró, situat al Passeg dera Libertat de Vielha, ha estat, aquest dilluns, reconegut amb un Sol per la Guia Repsol. La gala dels premis s'ha fet a l’Auditori i Palau de Congressos El Batel de Cartagena i ha reafirmat el potencial gastronòmic català.

Proposta gastronòmica d'Albert Jubany

El restaurant Eth Bistró va obrir les seves portes el 2015, i rápidament es va guanyar l'estima i admiració de qui va conèixer el petit i peculiar espai gastronòmic. La proposta culinaria del xef Albert Jubany i del seu equip - Dolors Vilalta, cap de sala, i David Liébana, segon xef -  és contemporània i passa per una reinterpretació de la cuina de tradició i vanguardista amb creacions propies. El 2018, Eth Bistró, es va convertir en el primer restaurant Certificat Marca de Garantia Gamba de tot el Pirineu.

Albert Jubany xef
Albert Jubany, xef i propietari del restaurant Eth Bistró de Vielha 

Catalunya es manté líder

Catalunya es manté lider a tot l'estat amb 115 restaurants premiats amb almenys Un Sol Repsol. Enguany, la Guia Repsol ha premiats a 12 nous restaurants amb 1 Sol Repsol: ‘Agreste’, ‘Casa Nova’, ‘Jardín del Alma’, ‘Olivos Comida y Vinos’, ‘Suto’ (Barcelona); ‘1497’ (Vallromanes); ‘Els Pescadors de Llançà’ (Llançà); ‘Normal’ (Girona); ‘Saó, by Vicenç Fajardo’ (La Bisbal d’Empordà); ‘Almadraba’ (Roses); ‘Eth Bistró’ (Vielha) i ‘Citrus del Tancat’ (Alcanar). A més, el restaurant 'Empòrium' ha aconseguit la distinció de 2 Sols Repsol

Albert Jubany xef 3
El xef Albert Jubany amb el segon xef David Liébana

En aquesta edició, no hi ha cap restaurant català que hagi aconseguit tres sols. De fet, només s’ha atorgat un únic 3 sols i ha estat per al restaurant ‘La Salita’ de València. A Catalunya, després d’aquest recompte, ja hi ha un total de 115 restaurants reconeguts amb sols Guia Repsol: 80 amb un sol, 25 amb dos sols i 10 amb tres sols.