El restaurant aranès Eth Bistró, situat al Passeg dera Libertat de Vielha, ha estat, aquest dilluns, reconegut amb un Sol per la Guia Repsol. La gala dels premis s'ha fet a l’Auditori i Palau de Congressos El Batel de Cartagena i ha reafirmat el potencial gastronòmic català.
Proposta gastronòmica d'Albert Jubany
El restaurant Eth Bistró va obrir les seves portes el 2015, i rápidament es va guanyar l'estima i admiració de qui va conèixer el petit i peculiar espai gastronòmic. La proposta culinaria del xef Albert Jubany i del seu equip - Dolors Vilalta, cap de sala, i David Liébana, segon xef - és contemporània i passa per una reinterpretació de la cuina de tradició i vanguardista amb creacions propies. El 2018, Eth Bistró, es va convertir en el primer restaurant Certificat Marca de Garantia Gamba de tot el Pirineu.
Catalunya es manté líder
Catalunya es manté lider a tot l'estat amb 115 restaurants premiats amb almenys Un Sol Repsol. Enguany, la Guia Repsol ha premiats a 12 nous restaurants amb 1 Sol Repsol: ‘Agreste’, ‘Casa Nova’, ‘Jardín del Alma’, ‘Olivos Comida y Vinos’, ‘Suto’ (Barcelona); ‘1497’ (Vallromanes); ‘Els Pescadors de Llançà’ (Llançà); ‘Normal’ (Girona); ‘Saó, by Vicenç Fajardo’ (La Bisbal d’Empordà); ‘Almadraba’ (Roses); ‘Eth Bistró’ (Vielha) i ‘Citrus del Tancat’ (Alcanar). A més, el restaurant 'Empòrium' ha aconseguit la distinció de 2 Sols Repsol.
En aquesta edició, no hi ha cap restaurant català que hagi aconseguit tres sols. De fet, només s’ha atorgat un únic 3 sols i ha estat per al restaurant ‘La Salita’ de València. A Catalunya, després d’aquest recompte, ja hi ha un total de 115 restaurants reconeguts amb sols Guia Repsol: 80 amb un sol, 25 amb dos sols i 10 amb tres sols.