AGRICULTURA

Es prorroga el termini per presentar la sol·licitud dels ajuts i tràmits a la DUN 2020

Agricultura tramita l'ampliació fins al 15 de juny, i dels ajuts a la vinya fins a 15 després que acabi l'estat d'alarma
Un ramat d'ovelles pasturant, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)
photo_camera Un ramat d'ovelles pasturant/DARP

El termini de presentació de la Declaració Agrària (DUN) 2020, a través de la qual es poden sol·licitar els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) del 2020 i realitzar altres tràmits al Departament d'Agricultura, es va iniciar l'1 de febrer, i estava previst que finalitzés el 30 d'abril. Davant de la situació excepcional d'estat d'alarma provocada pel coronavirus SARS-COV-2, Agricultura està tramitant l'ampliació del termini dels ajuts i tràmits de la DUN fins el 15 de juny (ajuts directes, ajuts a la sostenibilitat, ajuts a la competitivitat, i la resta de tràmits DUN). Respecte a l'ajut a la reestructuració i reconversió de la vinya, el termini s'ampliarà fins als 15 dies naturals posteriors a la suspensió de l'estat d'alarma.

Dissabte passat es va publicar l'ordre ministerial APA/269/2020 que amplia el termini per a la Sol·licitud Única fins el 15 de maig. Des de diferents països s'ha sol·licitat ampliar el termini el màxim possible, i la Comissió Europea ha informat que hi haurà una ampliació fins el 15 de juny, pendent de publicació al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE).

Les sol·licituds dels ajuts directes i del Contracte Global d'Explotació (CGE) es realitza de forma telemàtica a través de l'aplicació de la DUN, amb el suport de les entitats col·laboradores.

El Departament d'Agricultura recorda que el seu web, a través de la pàgina de la DUN, disposa de tota la informació per fer la sol·licitud dels ajuts, i així s'hi pot trobar l'accés a l'aplicació DUN, els manuals, les entitats col·laboradores i els contactes dels grups de suport.