19.01.2022 |
Viure als Pirineus

PIROSLIFE

Es posa en marxa un nou mapa interactiu d'indicis d'os a Catalunya

El plànol també vol ser una eina de millora en l'afavoriment de la coexistència de l'os amb el sector primari local
Piroslife
En el marc del projecte Poctefa LOUPO, s'ha impulsat el mapa d'indicis d'os a Catalunya
Es posa en marxa un nou mapa interactiu d'indicis d'os a Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat conjuntament amb Forestal Catalana ha impulsat en marc del projecte Poctefa LOUPO el mapa d'indicis d'os a Catalunya. Es tracta d'un mapa interactiu que posa a disposició de la ciutadania totes les dades d'indici de presència d'os al territori. Aquest plànol no dona la ubicació exacta de l'indici perquè l'os és una espècia protegida, en perill d'extinció, sinó que n'informa de les característiques i el situa en una quadrícula de 8x8 km. Totes les dades s'actualitzen cada 24 hores. A més de facilitar informació en un termini molt curt de temps el mapa també vol ser una eina de millora en l'afavoriment de la coexistència de l'os amb el sector primari local.

Fins ara les dades disponibles que es podien consultar a través de la web de Territori i del Conselh Generau d'Aran s'introduïen de forma manual. Amb la digitalització de tot el procés, ara a través d'una aplicació mòbil els tècnics de camp poden introduir de forma àgil i ràpida les dades al moment.

Tots els tècnics i agents rurals encarregats del seguiment d'os bru disposen d'un dispositiu mòbil amb una aplicació per l'entrada d'aquestes dades. Un cop el tècnic de camp introdueix i envia les dades des de l'app, aquestes van a parar a una base de dades geogràfica central de forma instantània. El geoportal publica les dades que es van enviant a la base de dades central. S'hi poden consultar les dates dels indicis, el tipus i la seva validació.

Es posa en marxa un nou mapa interactiu d'indicis d'os a Catalunya
Comentarios