23.01.2022 |
Viure als Pirineus

PARTITS POLÍTICS

ERC de l’Alt Pirineu i Aran reivindica el desplegament de la vegueria durant el Congrés Regional a Oliana

Es presenta i s’aprova per unanimitat la Declaració d’Oliana sota el lema, “L’Alt Pirineu i Aran és vida. Equilibrem el país”
Celebració del Congrés Regional d'ERC Alt Pirineu i Aran a Oliana
Congrés Regional d'ERC Alt Pirineu i Aran al poliesportiu d'Oliana /ERC
ERC de l’Alt Pirineu i Aran reivindica el desplegament de la vegueria durant el Congrés Regional a Oliana

Oliana ha acullit avui la celebració del Congrés Regional anual de la militància d’ERC de l’Alt Pirineu i Aran. Aquest és el primer acte presencial que la Regional fa d’ençà que va començar la pandèmia i, ha tingut una molt bona acollida.

L’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, ha donat la benvinguda i el tret de sortida d’aquest Congrés, a continuació, el President de la Regional, Josep Castells, ha realitzat una valoració del darrer any on ha destacat la feina feta i el compromís ferm en un projecte comú. Els assistents també han aprovat l’estat econòmic de la federació i han conegut el principals reptes de present i futur de la mà de la secretària general, Marian Lamolla.

A més, s’ha presentat i aprovat per unanimitat la Declaració d’Oliana sota el lema, “L’Alt Pirineu i Aran és vida. Equilibrem el país” on els sota signants demanen que els departaments de la Generalitat incorporin en el seu organigrama els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran i, que la seva implantació es faci efectiva el més aviat possible.

IMG-20210619-WA0001(Foto: Jaume Bertran ha rebut el reconeixement de la militància pirinenca d'ERC / ERC)

Per altra banda, s’ha reivindicat que calen estructures a nivell veguerial, alhora que s’ha d’estructurar l’acció concertada del món municipal, l’autoorganització en clau pirinenca del sector empresarial i associatiu i la potenciació dels mitjans de comunicació de proximitat, entre d’altres.

La jornada ha acabat amb una emotiva entrega d’una placa honorífica i l’últim llibre d’Oriol Junqueras, a Jaume Bertran, militant històric de la Seu d’Urgell, per la seva persistència, lluita i defensa dels valors republicans i la independència de Catalunya.

Per acabar i com a cloenda del congrés, Marta Vilalta, secretaria general adjunta i portaveu d’ERC ha afirmat que s’està treballant per desplegar i consolidar els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran.
 

ERC de l’Alt Pirineu i Aran reivindica el desplegament de la vegueria durant el Congrés Regional a Oliana
Comentarios