ESPAIS NATURALS

Entra en vigor la regulació de l'accés a la Vall de Santa Magdalena, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Des de l'1 de novembre fins el 31 de maig la circulació motoritzada està restringida, excepte per a veïns, serveis públics i vehicles autoritzats.
Vall de Santa Magdalena
photo_camera Entra en vigor la regulació de l'accés a la Vall de Santa Magdalena, al Parc Natural de l'Alt Pirineu / @pnaltpirineu

Aquest dimecres, 1 de novembre, ha entrat en vigor com cada any la regulació de l'accés a la Vall de Santa Magdalena, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Des de l'1 de novembre fins el 31 de maig la circulació motoritzada està restringida, excepte per a veïns, serveis públics i vehicles autoritzats.

Regulació accés espais protecció fauna
En algunes zones la presència del gall fer s'ha reduït un 30% / @agentsruralscat

Els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra faran controls per vigilar el compliment d'aquesta normativa. Aquesta regulació es fa amb l'objectiu de conservar els vials, evitar els accidents per neu o gel i garantir la tranquil·litat de la fauna amenaçada durant la hibernació i reproducció.

Una regulació vigent des de l'any 2018

Les Entitats Municipals Descentralitzades de CivísOs de CivísArs i Asnurri (al municipi de les Valls de Valira) i l'EMD de la Vila i Vall de Castellbò (Montferrer i Castellbò, juntament, amb els ajuntaments pallaresos de Farrera i de Llavorsí, restringeixen el trànsit motoritzat a bona part dels camins de la vall de Santa Magdalena entre l’1 de novembre i el 31 de maig. La limitació afecta els camins i vies rurals de la xarxa primària considerats d’alta muntanya, dels quals són titulars, i que transcorren dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu, entre l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà.

La decisió de regular els accessos de la vall de Santa Magdalena durant aquest període la va aprovar la Junta Rectora de 13 de desembre de 2018. Els detalls han estat consensuats amb l’òrgan gestor del Parc Natural de l'Alt Pirineu.