MOBILITAT

Operativa la nova línia d'autobús entre la Seu d'Urgell i Andorra amb freqüències de pas de 30 minuts

La línia, operada per Hife, duplica el nombre d'expedicions i n'incorpora algunes d'exprés, sense parades intermèdies
3e23441e-20c6-454d-986b-b0f2c536d437
photo_camera Operativa la nova línia d'autobús entre la Seu d'Urgell i Andorra / M.F. /ANA

Els usuaris del servei de transport públic entre la Seu d'Urgell i Andorra compten des d'aquest dimecres amb més freqüències d'autobusos, abonaments més barats i serveis exprés sense parades intermèdies. Les millores en la línia suposen duplicar el nombre d'expedicions actual, posant un bus cada 30 minuts i, a més, ampliant l'horari d'inici i final del servei. Així, el primer sortirà de la capital alturgellenca a les 6:30 hores (excepte diumenges i festius que ho farà a les 7 hores) i el darrer ho farà a les 21:30h. En sentit contrari, el servei començarà a les 7 del matí i, a més, durant el dia hi haurà cinc connexions llançadora per sentit que aniran directament des de l'estació d'autobusos de la Seu d'Urgell a la d'Andorra la Vella.

c22f639c-86f4-4dad-8832-2494d3342f7a
Operativa la nova línia d'autobús entre la Seu d'Urgell i Andorra / M.F. /ANA

Amb la nova autorització per explotar la línia, que el govern d'Andorra va validar fa unes setmanes, es vol doblar el nombre d'usuaris. A més, aquesta permet prioritzar l'establiment d'una bona connexió amb els territoris de l'entorn del Principat i el reforç continuat en el desenclavament del país. "La línia que connecta amb la Seu és estratègica per Andorra i per aquest motiu l'hem volgut potenciar, rebaixant el cost i impulsant una major freqüència", ha explicat el secretari d'estat andorrà de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné.

Per la seva part, el conseller delegat del grup Hife, José Maria Chavarría, ha ressaltat que també es posa en marxa un abonament compartit entre les dues companyies que exploten la línia amb la voluntat de facilitar l'ús del transport públic per a la ciutadania sense haver de discriminar per comboi. Així, s'implementa una rebaixa del 6% pels usuaris que tenen abonaments habituals, es crea un de trimestral per estudiants i s'apliquen nous descomptes, d'entre un 10% i un 20%, per a famílies nombroses i monoparentals i per a la tercera edat.

3785abe2-27fe-4c89-a066-a08009e2b118
Operativa la nova línia d'autobús entre la Seu d'Urgell i Andorra / M.F. /ANA

D'altra banda, amb la voluntat de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i per assolir els objectius establerts per a la reducció de les emissions de CO2, el nou explotador de la línia ja ha anunciat que els tres vehicles que l'operaran seran híbrids nous. Finalment, el nou servei també preveu un sistema de venda anticipada de bitllets en línia (web i app); informació del servei en temps real per als usuaris; transports de mascotes; atenció a l'usuari 24 hores i vehicles accessibles per a persones amb diversitat funcional.