TRANSPORT PÚBLIC

Els usuaris pirinencs, a partir d'aquest dilluns, estalviaran fins al 89% en alguns desplaçaments

El cost de la integració tarifària se situa al voltant dels 800.000 euros anuals, aportats pel Departament de Territori i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).
Estació autobusos la Pobla de Segur
photo_camera Estació d'autobusos de Sort / govern.cat

Des d'avui, 29 de gener, els desplaçaments en transport públic de l’Alt Pirineu i Aran ja formen part del sistema tarifari de l’Autoritat Territorial de Lleida. Aquesta integració suposa la creació de dues noves zones:

  • Zona 3: Pallars Jussà, l’Alt Urgell i el Solsonès.
  • Zona 4: l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l’Aran i la Cerdanya.

La incorporació suposa un estalvi per als usuaris de fins al 89% en alguns desplaçaments, sumant-hi també la bonificació del 50% en el preu dels abonaments i els títols multiviatge al transport públic aprovada per al 2024.

També suposa la integració tarifària del tram del servei ferroviari entre Lleida i la Pobla de Segur gestionat per FGC. En queda exclòs el transport intern d’Aran.

Estació Autobusos la Seu d'Urgell
Estació d'autobusos de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

Exemples de trajectes

  • Puigcerdà – la Seu d’Urgell, amb bitllet senzill té un cost de 7,05 € i amb la T10 passa a valdre 0,81 €.
  • Lleida - la Seu d’Urgell té un cost de 19,60 € amb bitllet senzill i amb la T-10, 2,58 €.

Amb la integració s’hi afegeixen la T-Jove, per als menors de 30 anys, i el títol de transport gratuït T-16 per a infants i adolescents de 4 a 16 anys, de tal manera que s’equiparen al conjunt de comarques i municipis que disposen de sistema tarifari integrat.

Com adquirir els títols convencionals

Els títols es poden adquirir a qualsevol dels punts de la xarxa de recàrrega i també a les estacions d’autobús de la Seu d’Urgell i Vielha, on s’ubiquen els centres d’atenció al client de l’operadora Alsina Graells.

Com obtenir els títols personalitzats

Els títols de transport personalitzats, que són la T-Jove, la T-16 i la T-Mes, s’han de demanar a l’ATM Lleida, descarregant els respectius formularis de sol·licitud i portant-los a un dels centres d’atenció al client juntament amb la documentació que cal aportar en cada cas.

Aquests títols s’hauran de recollir al consell comarcal o en qualsevol dels Centres d’Atenció al Client de l’ATM. El pagament del títol es podrà fer en un centre d’atenció al client o als punts de la xarxa de recàrrega.

Territori i IDAPA

El cost de la integració tarifària se situa al voltant dels 800.000 euros anuals, aportats pel Departament de Territori i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).