FESTES DE NADAL

Els Reis Mags d’Orient tornen al Pirineu per regalar il·lusions

La il·lusió es veia reflectida a les cares dels nens i nenes d'arreu de l'Alt Pirineu i Aran que havien anat a rebre Ses Majestats.
Els reis de l'Orient a la Seu 4
photo_camera Un nen lliura la carta al rei Gaspar a la Seu d'Urgell / RÀDIO SEU

En aquesta nit de Reis, Ses Majestats els Reis d'Orient han tornat al Pirineu carregats de regals i d’il·lusions per als més petits, però també per als grans. Melcior, Gaspar i Baltasar han desfilat, acompanyats de les seves comitives, pels carrers dels pobles i ciutats i han visitat llars, bordes i massos. A tot arreu ho han fet amb la mascareta posada i guardant en tot moment les mesures de seguretat que havien disposat els alcaldes i alcaldesses i les autoritats sanitàries.

Els reis de l'Orient a la Seu 3(Foto: L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, donant la benvinguda a Ses Majestats / RÀDIO SEU)

A la Seu d'Urgell la cavalcada va començar a 2/4 de 7 de la tarda, des de la plaça dels Oms, i tot seguit va desfilar pels carrers Major i Lluís de Sabater, el passeig Joan Brudieu, el carrer Sant Ot, l’avinguda Pau Claris i el passeig Pasqual Ingla. A la cavalcada també hi participaran d’altres carrosses, a part de les dels Reis Mags i el Sr Pipa, com són la carrossa de l’Estrella, la dels Regals, la del Carbó i, com a cloenda, la carrossa de l’UBSU, amb la presència de la Fada del Quer. 

Els reis de l'Orient a la Seu 2(Foto: Petits i grans esperant per veure els reis Mags d'Orient a la Seu d'Urgell / RÀDIO SEU)

A Puigcerdà, la cavalcada del Reis de l'Orient va començar a les 18h des de l'Estació i va recòrrer els carrers de la Vila. Ses Majestats d'Orient van visitar l'Ajuntament i al final de la cavalcada els infants van lliurar les seves cartes. Abans,  a les 17h. de la tarda, ses Majestats van visitar el local Social de Vilallobent. Dies abans, el patge Fumera i l’Estel de Nadal van recollir cartes per als Reis d’Orient a la plaça de Santa Maria de la capital cerdana.

Cavalcada Puigcerdà

Aquest 5 de gener, a Tremp, ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar i els seus patges reials van desfilar damunt les seves flamants carrosses. Els monitors i monitores de La Casa del Sol Naixent van ser els encarregats d’ajudar a ses majestats a arribar a la capital trempolina d’una forma segura. La comitiva reial va començarà a l’Avinguda Pirineus a les 18 h, i van realitzar un trajecte d’una hora aproximada que finalitzà al pavelló del Casal, on els més petits van entrar a saludar als tres reis amb cita prèvia.

Sort, la rebuda als Reis Mags d'Orient va tenir lloc a la Plaça Major de la capital del Pallars Sobirà. L'ajuntament de Sort va organitzar l'acte amb l'objectiu que no es poduissin aglomeracions. Els nens i nenes, acompanyats dels seus familiars, van accedir a la Plaça Major per la pujada del General Moragues i la sortida era pel carrer Major, Ho van fer organitzadament, en grups de vint persones i cada 15 minuts.

A la Pobla de Segur, les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar van desfilar pels carrers, però sense fer cap aturada, ni davant de l’Església ni a l’Ajuntament.  Els nens i nenes els van poder saludar des del carrer. La Cavalcada poblatana va començar a les sis de la tarda a l’Avinguda de l’Estació i va continuar per l’Avinguda Sant Miquel del Pui, Avinguda Catalunya, Avinguda Pirineus i Avinguda Verdaguer per, finalment, retornar cap al punt de sortida.

Reis a Esterri d'Àneu(Foto: Els Reis Mags d'Orient a Esterri d'Àneu)

A Esterri d'Àneu, l'ajuntament havia establert canvis en l’arribada de Ses Majestats i la tradicional cavalcada dels Reis Mags d’Orient d’Esterri d’Àneu va quedar anul·lada. En el seu lloc i a la mateixa hora, les 18:15 h., Ses Majestats es van dirigir al Recinte Firal on tothom, petits i grans, van poder visitar-los.

Vielha va tornar a celebrar la tradicional Cavalcada de Reis, en el que suposa el preludi de la nit més esperada de l’any per a tota la família. Es va modificar el recorregut, de tal manera que l'inici va tenir lloc en el Polígon Industrial de Mijaran a les 18 hores, i va seguir per l’Avinguda Calbetó Barra, creuant Vielha pel centre per l’Avinguda Castièro i l’Avinguda Pas d’Arró, girant a l’Avinguda deth Solan (davant del Institut d’Aran i de l’Escola Garona), per a seguir per l’Avinguda Garona, fins a baixar a Mijaran, on va finalitzar el recorregut.

Els reis al Pont de Suert(Foto: Els Reis Mags al Pont de Suert)

El Pont de Suert també va celebrar la nit més màgica de l'any. L'alcalde de la capital ribagorçana, Jose Antònio Troguet, va lliurar la clau màgica a SSMM els Reis d’Orient. I els més petits del poble van rebre il·lusionats el seu present.

Els reis de l'Orient a Rialp(Foto: Els Reis Mags d'Orient a Rialp, al Pallars Sobirà)

Els Reis Mags d'Orient van voler desfilar també pels carrers i les places de molts altres pobles i municipis pirinencs, com ara Organyà, Rialp, Arfa, Arsèguel, Estamariu, Castellciutat, i molts altres.

Els reis a Organyà(Foto: Els Reis d'Orient a l'Ajuntament d'Organyà)

comentaris