CULTURA POPULAR

Els raiers són rebuts pel president Aragonès i la consellera Garriga al Palau de la Generalitat

A l’acte hi ha assistit membres de l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa i de l’Associació Cultural dels Raiers de la Ribera del Segre
Raiers Palau Generalitat
photo_camera El president Aragonès i la consellera Garriga amb representants dels raiers / govern.cat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha rebut aquest dimecres al Palau de la Generalitat a representants de l’ofici de raiers i del toc manual de campanes, pràctiques que acaben de rebre el reconeixement de la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Aquests dos antics oficis esdevenen una tradició que sense cap mena de dubte ens ajuda a explicar d’on venim i alimenta el nostre sentiment de pertinença”, ha apuntat el president Aragonès que ha definit com a “ric i divers” el patrimoni i la cultura del país.

Avui la UNESCO no reconeix un tradició bonica, no reconeix una activitat per la seva bellesa. Reconeix el compromís i la perseverança de persones com vosaltres per mantenir viva aquestes formes de vida”, ha expressat el president Aragonès als assistents. “Perquè qui manté viu patrimoni immaterial són les persones. Sou vosaltres”, ha afegit.

El cap de l’Executiu ha felicitat i agraït a tot els campaners i campaneres i raiers i raieres tota la feina feta per aconseguir aquest reconeixement. “Avui és un dia per celebrar, però també per reivindicar i sentir-nos orgullosos del país que som”, ha dit el president que ha reivindicat la transmissió de coneixement de generació en generació, el sentiment de pertinença i així com una manera treballar.

Raiers i campaners sou un patrimoni viu que aporteu un sentiment d’identitat i comunitat, essencial per garantir la diversitat cultural. Aquí ja ho sabíem, ara ho sap tot el món”, ha explicat per la seva part la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

A l’acte hi ha assistit membres de l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa, de l’Associació Cultural dels Raiers de la Ribera del Segre i de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya.

comentaris