ELECCIONS 14F

Coneix els programes electorals dels partits per a les eleccions del 14F

Què proposen els partits polítics i els candidats pirinencs per a l'endemà de les eleccions del 14F? Consulta les propostes de JUNTS, ERC, PSC, En Comú Podem (ECP), CUP, PP, PDECat i Ciutadans.(C's).

programes-electorals-2021
photo_camera Programes electorals per al 14F /creativadisseny

Què proposen els partits polítics per a l'endemà de les eleccions del 14F al Parlament de Catalunya? VIURE ALS PIRINEUS t'ofereix aquí les propostes de JUNTS, ERC, PSC, En Comú Podem (ECP), CUP, PP, PDECat i Ciutadans. (C's).

Programa electoral JUNTS

CANDIDATS I CANDIDATES DE L'ALT PIRINEU I ARAN:

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, (JuntsXCat), ocupa la tercera plaça a la candidatura de Junts (JxC) per la circumscripció electoral de LleidaLes pallareses Jeannine Abella i Imma Gallardo i el ribagorçà Josep-Lluís Farrero, ostenten els llocs 6è, 8è i 13è respectivament, mentre que l’alcalde de Ger de Cerdanya, Alfons Casamajó, està situat a l’11a posició a la llista de Girona. 

PROGRAMA

El compromís de Junts amb la represa econòmica, la reducció de les desigualtats socials, els drets polítics i les llibertats i l’empenta combinada entre les institucions i la mobilització ciutadana per guanyar la independència "és inequívoc". El programa electoral de Junts (JxC) recull diverses mesures en l’àmbit de la cohesió social, l’economia i la “nova governança”, entre d’altres. Per exemple, es compromet a crear el Banc Nacional de Catalunya i potenciar l’Agència Tributària de Catalunya, així com “moderar” la fiscalitat del treball i millorar les condicions laborals dels treballadors sanitarisAQUÍ POTS CONSULTAR EL PROGRAMA COMPLET DE JUNTS.

Programa electoral ERC 2

CANDIDATS I CANDIDATES DE L'ALT PIRINEU I ARAN:

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tremp, Antoni Flores (ERC), figura en el quart lloc de la candidatura d'Esquerra Republicana per Lleida. Elisa Farré i l’aranès Hug de la Rosa a la posició 10 i 12 i la regidora de l'Ajuntament de Sort, Maleni Barbero,ocupa la plaça de suplent.

PROGRAMA

Esquerra Republicana de Catalunya presenta un programa per governar el país, basat en la convicció republicana i en l’experiència de gestió, que vol fer front als reptes que ha plantejat la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la covid-19. Un programa que combina l’horitzó republicà amb els espais de sobirania i les propostes de governança republicana i que entén que la reconstrucció del país ha de situar els fonaments de la República Catalana. AQUÍ POTS CONSULTAR EL PROGRAMA ELECTORAL D'ERC

Programa electoral C's

CANDIDATS I CANDIDATES DE L'ALT PIRINEU I ARAN: 

CiutadanS(C's) no ha situat cap candidat pirinenc a les seves llistes per Lleida i Girona per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F

PROGRAMA

Ciutadans (Cs) centra les seves mesures programàtiques a posar fi al procés, i també en l’economia i en l’ocupació d’habitatges. La formació taronja vol reduir el nombre de departaments del Govern de la Generalitat per “estalviar en despesa pública”, abaixar l’IRPF a les classes mitjanes, ampliar la plantilla dels Mossos d’Esquadra i aprovar una llei de lluita contra l'”okupació il·legal”. AQUÍ POTS CONSULTAR EL PROGRAMA DE Ciutadans (C's).

Programa electoral PSC

CANDIDATS I CANDIDATES DE L'ALT PIRINEU I ARAN: 

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i actual diputat al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, és el cap de llista del PSC per la circumscripció electoral de Lleida. Sílvia Romero, regidora de Compromís per Tremp, i l’alcalde de Les, Andreu Cortés, d’Unitat d’Aran, ocupen la 3a i 6a plaça respectivament a la llista del PSC per la circumscripció electoral de Lleida. Carmen Ribera, representant de l'Alta Ribagorça, figura en el 15è lloc i Isabel  Perera, de la Seu d'Urgell, és suplent.

PROGRAMA

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) assegura que els serveis públics i les institucions han de ser reforçades per acabar amb la pandèmia i impulsar el més aviat i de la forma més eficaç possible la recuperació econòmica i social, i també per fer front al creixement de les desigualtats socials i als reptes que suposen el canvi climàtic i la transformació digital. El PSC  treballa en sis eixos programàtics: cogovernança federal, serveis públicsfeminismeecologismedesenvolupament econòmic i innovació i indústria. AQUÍ POTS CONSULTAR EL PROGRAMA DEL PSC 

Programa electoral CUP

CANDIDATS I CANDIDATES DE L'ALT PIRINEU I ARAN: 

La pallaresa Clara Barbal i l’alturgellenc Bernat Lavaquiol, ocupen el 3r i 4rt lloc a la candidatura de la CUP. El pallarès d'Olp, al municipi de Sort, Pere Bàscones, figura com a reserva a lallista electoral per Lleida.

PROGRAMA

La  Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es presenta a les eleccions del 14-F amb una determinació clara i inequívoca: posar les bases perquè l’esperança guanyi el desencís. I perquè mai més afrontem una crisi -econòmica, sanitària o de qualsevol altra naturalesa- despullats i despullades dels drets més bàsics. Asseguren que volen construir una República on tothom, vingui d’on vingui, pugui gaudir dels mateixos drets. "Volem construir i construirem un futur habitable per a nosaltres, per a la nostra gent i per a tots els qui vindran. Perquè sabem que un país només és pròsper si és lliure. Sabem que les coses es poden fer d’una altra manera". AQUÍ POTS CONSULTAR EL PROGRAMA DE LA CUP.

Programa electoral PP

CANDIDATS I CANDIDATES DE L'ALT PIRINEU I ARAN: 

El Partit Popular de Catalunya (PPC) ha situat a la trempolina Anna Cava a la 7a posició d’aquesta formació i l’exregidor de la Seu d’Urgell Pere Chica al 9è lloc, tots dos a la candidatura per Lleida.

PROGRAMA

El Partit Popular de Catalunya (PPC) ha fet públiques 101 propostes del seu programa per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F. El Partit Popular de Catalunya es defineix com l'”única alternativa a l’independentisme i el tripartit”. Els populars proposen una baixada generalitzada de tributs (com l’IRPF o l’impost de successions), expulsar les persones ocupants d’habitatges en menys de 24 hores i fer una auditoria de la gestió de les residències durant la pandèmia. AQUÍ POTS CONSULTAR EL PROGRAMA ELECTORAL DEL PPC.

Programa electoral ECP

CANDIDATS I CANDIDATES DE L'ALT PIRINEU I ARAN:

En Comú Podem compta a la seva llista per la circumscripció electoral de Lleida amb la pallaresa de Rialp Meritxell Teruel al lloc número 6, i  Francesc Pallarès i Montse Rollán, tots dos de la Seu d’Urgell, figuren a les posicions 9 i 10 respectivament.

PROGRAMA

En Comú Podem (ECP) aposta per la “reconstrucció” dels serveis públics, el model econòmic i l’autogovern de Catalunya; tot, a través d’una “perspectiva feminista“. Pel que fa a les mesures concretes, els comuns proposen garantir l’accés universal al sistema sanitari a totes les persones que viuen a Catalunya, incrementar el nombre de psicòlegs a l’atenció primària, impulsar una declaració política per reconèixer Catalunya com a nació i doblar la inversió en polítiques d’infància i famílies. AQUÍ POTS CONSULTAR EL PROGRAMA  D'EN COMÚ PODEM'.

Programa electoral PDECAT

CANDIDATS I CANDIDATES DE L'ALT PIRINEU I ARAN:

El PDeCAT ha apostat per l’experiència municipal amb les alcaldesses de Vilaller i de Bassella, Maria José Erta i Cristina Barbens, 4a i 6a posició, mentre que els alcaldes de Sarroca de Bellera i Prullans, Josep Ramon Lloret Albert Maurell, estan situats en els números 12 i el 14 respectivament. Gerard Sabarich, alcalde de Rialp, figura a la candidatura com a suplent.

PROGRAMA

El Partit Demòcrata (PDeCAT), lpresenta set grans eixos per Catalunya al programa electoral del 2021, entre els quals destaquen les polítiques socials, l’assoliment d’un nou pacte intergeneracional i la projecció de Catalunya al món. En l'àmbit més concret, el PDeCAT es compromet a treballar per endurir les penes contra les ocupacions (sobretot les de màfies), crear un fons extraordinari per a la infància i l’adolescència i millorar l’estat de diverses carreteres de Catalunya. AQUÍ POTS CONSULTAR EL PROGRAMA ELECTORAL DEL PDECAT.