AEROPORTS

Els primers vols regulars entre l'aeroport de la Seu i el de Madrid, amb una ocupació mitjana del 70%

La infraestructura pirinenca tanca el 2021 amb un nou rècord d'operacions, amb prop de 7.000
Pla de detall del bateig al primer vol regular entre l'aeroport Andorra-La Seu i Madrid. Imatge del 17 de desembre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Bateig al primer vol regular entre l'aeroport Andorra-La Seu i Madrid / Marta Lluvich

Els vols regulars que des del 17 de desembre passat connecten l'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell i el de Madrid dos cops per setmana han assolit una ocupació mitjana del 70%, segons dades facilitades per Aeroports de Catalunya. Les mateixes fonts destaquen el fet que l'operativa, a càrrec de la companyia Air Nostrum, s'hagi posat en marxa arran de la implementació de la maniobra IFR basada en tecnologia GPS a la infraestructura pirinenca, a l'abril de 2020. Mentre, l'any passat es va registrar un nou rècord d'operacions, amb un total de 6.846, superant les 5.325 de 2020 i les 3.957 de 2019. Pel que fa als hangars, a banda dels dotze construïts, n'hi ha dos més en obres i se n'ha adjudicat un altre per aviació corporativa.

Pla de detall de l'avió procedent de Madrid arribant a l'aeroport Andorra-La Seu que ha estrenat els vols regulars el 17 de desembre del 2021. (Horitzotal)(Foto: L'avió procedent de Madrid arribant a l'aeroport Andorra-La Seu / Marta Lluvich)

A més, també està en procés d'execució un heliport H24 per a operacions d'emergències i medicalitzats. Seguint en aquest àmbit, dos avions de vigilància i atac de Bombers de la Generalitat han estat basats a l'aeroport durant la temporada d'hivern, on des de maig de 2021 tenen una base dels GRAE. Finalment, la infraestructura compta des de l'any passat amb la certificació d'aeroport neutral en carboni.

comentaris