LABORAL

El sindicat de pilots convoca una vaga indefinida diària a Air Nostrum

La companyia opera vols entre la Seu d'Urgell i Madrid
Vol la Seu Madrid
photo_camera Air Nostrum opera vols entre la Seu d'Urgell i Madrid / FS

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) ha anunciat aquest divendres ha convocat una vaga de pilots indefinida diària a Air Nostrum en totes les seves bases i centres de treball. En un comunicat, el sindicat ha lamentat que la direcció de la companyia l'hagi empès a ampliar la protesta, que fins ara només tenia lloc els dilluns i els divendres. Segons expliquen els pilots, han constatat que la companyia "ha rebutjat una solució al conflicte" i les "legítimes reivindicacions laborals dels treballadors". En aquest sentit, ha denunciat l'"actitud obstruccionista de l'aerolínia" i les poques reunions que la direcció ha convocat amb els pilots des que va començar la vaga indefinida.

Des de Barcelona, Air Nostrum opera alguns trajectes a la Península, i ofereix vols com els que uneixen Lleida-Alguaire i Reus amb Palma i Madrid-La Seu d'Urgell.

Pla de detall de l'avió procedent de Madrid arribant a l'aeroport Andorra-La Seu que ha estrenat els vols regulars el 17 de desembre del 2021. (Horitzotal)
Avió procedent de Madrid arribant a l'aeroport Andorra-La Seu / Marta Lluvich

D'altra banda, Sepla també carrega contra el govern espanyol per la "imposició abusiva" dels serveis mínims i que es tradueixi en una "desnaturalització del dret a vaga" i que la protesta no provoqui "cap efecte".

"Aquesta aplicació dels serveis mínims, inèdita en la majoria de països a Europa afavoreix l'empresa, que no té cap interès en resoldre el conflicte", continua el sindicat, que critica el Ministeri de Transports perquè "afavoreix els interessos empresarials i perjudica treballadors i passatgers generant més incertesa i cronificant un conflicte laboral que s'hauria de resoldre amb més rapidesa".

Més a Societat