TRÀNSIT

Els Mossos d'Esquadra imposen 1.133 multes per excés de velocitat a vehicles amb matrícula andorrana

Les multes relatives a l’excés de velocitat han augmentat el 27% en relació a l'any passat

Detingut a Ribera d'Urgellet velocitat i drogues
photo_camera El cotxe on viatjaven els dos detinguts per excés de velocitat i drogues /MOSSOS D'ESQUADRA

Les multes imposades pels Mossos d’Esquadra a conductors residents al Principat d'Andorra per infraccions de trànsit en carreteres catalanes han experimentat un creixement important el 2022 respecte a les xifres d’un any enrere.

El nombre d’expedients oberts ha estat de 1.473 i els que són motivats per superar el límit de velocitat permès s’han enfilat a 1.133, quan el 2021 van ser 890. Per tant, hi ha hagut un augment del 27% en les multes relatives a l’excés de velocitat.

La majoria dels expedients iniciats (1.133) corresponen a multes per haver superat el límits de velocitat. A aquesta infracció la segueixen la no senyalització de maniobres (97) i el no respecte de la normativa general del codi general de circulació (87). També hi ha altres expedients sancionadors per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues (49), fer avançaments indeguts (32), no presentar la documentació del conductor (24) i no dur els elements de seguretat establerts (23).

Els expedients iniciats pels Mossos d'Esquadra el 2022 han incrementat un 19,37% en relació amb les dades del 2021, quan es van interposar 1.234 infraccions a conductors amb vehicles andorrans.