SUCCESSOS

Els Mossos investiguen la mort d'un veí d'Oliana després de rebre un tret al pit en un bosc de Gualter

La víctima és Joan Coromina Estany, de 61 anys, propietari agrícola i veí de les Anoves, al municipi d'Oliana.
ASSASSINAT VEÍ D'OLIANA A GUALTER
photo_camera Els Mossos investiguen sobre el terreny on es va trobar el cadàver / Laura Cortés

El cos sense vida amb signes de violència trobat dimarts a dos quarts d'una a la Baronia de Rialb (Noguera) és el d'un home de 60 anys, veí d'Oliana (Alt Urgell), que hauria mort a causa d'un tret que algú li hauria disparat, segons han confirmat fonts properes. Després de ser alertats, els Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets, una zona boscosa propera a la masia del Reu, a Gualter. També hi van anar efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que només van poder certificar la mort de la víctima. Segons s'ha pogut saber, la víctima seria Joan Coromina Estany, propietari agrícola, veí de les Anoves, al municipi d'Oliana. 

Agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels mossos s'han fet càrrec de la investigació d'aquest crim, sense que de moment encara s'hagi fet cap detenció relacionada.

El jutjat de Solsona s'ha fet càrrec del cas i està previst que l'autòpsia del cadàver es faci aquest mateix dimecres a l'Institut de Medicina Legal de Lleida.

c350d259-aa6d-498c-91dd-cf5f305cfe08(Foto: Els Mossos investiguen sobre el terreny on es va trobar el cadàver / Laura Cortés)

Una desena d'agents dels Mossos d'Esquadra s'ha desplaçat al lloc dels fets aquest dimecres a mig matí. Eren mossos de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del cos que han rastrejat la zona a la recerca de pistes i indicis que ajudin a aclarir els fets. El lloc del crim es troba al final del Camí de la Verge Maria, prop de la Masia del Reu, a Gualter, un nucli de la Baronia de Rialb, a uns 5 quilòmetres de Ponts, a la Noguera.

3d95777b-a6ba-4533-a686-69af51bfcca0

A la zona s'hi podia veure una màquina retroexcavadora que possiblement estaria fent moviments de terra. També hi havia piles de vegetació forestal arrencada i en alguns punts es podien veure petites columnes de fum com a conseqüència d'haver fet cremes forestals. Els Mossos d'Esquadra han acordonat la zona i només es pot veure l'activitat que s'hi porta a terme des d'una distància considerable.

Consternació a Oliana

Oliana (Alt Urgell) viu amb consternació la mort del veí que aquest dimarts va ser trobat en una zona boscosa del terme de la Baronia de Rialb (Noguera) i que hauria perdut la vida per un tret que algú li hauria disparat. L'alcaldessa del municipi, Carme Lostao, ha titllat els fets de "desgràcia" i ha assegurat que aquests "alteren la convivència i la pau social", tot i que ha volgut deixar clar que encara està a l'espera de rebre una confirmació oficial del succés. En aquest sentit, ha dit que "mai és agradable" ser notícia per qüestions d'aquest tipus i ha detallat que l'home, tot i ser fill d'Oliana, no estava empadronat al municipi des de feia alguns anys. La seva família, però, ha afegit, hi té casa i diverses propietats.

comentaris