ALIMENTACIÓ

Els formatgers Mercè Lagrava i Raül Alcaraz i el pastisser Eduard Romero reben el Diploma Mestre Artesà Alimentari

Mercè Lagrava i Raül Alcaraz porten la Formatgeria Serrat Gros de Josa de Cadí i Eduard Romero, la Pastisseria cal Galan d'Oliana
Nit artsania alimentària 2022 Serrat Gros
photo_camera Els formatgers Mercè Lagrava i Raül Alcaraz, recollint el Diploma de Mestre Artesà / govern.cat

El departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va atorgar aquest dimarts passat el diploma de Mestre Artesà Alimentari a tres pirinencs pels seus mèrits i coneixements en el camp de l’artesania alimentària. Els distingits són els formatgers Raül Alcaraz i Mercè Lagrava, de la Formatgeria Serrat Gros de Josa de Cadí, i el pastisser Eduard Romero. de la Pastisseria cal Galan d'Oliana.

Nit artsania alimentària 2022 Eduard Romero
El pastisser Eduard Romero, recollint el Diploma de Mestre Artesà de mans de la consellera Teresa Jordà  / govern.cat

La Nit de l'Artesania Alimentària va tenir lloc a l’Auditori de l’ONCE a Barcelona i va ser presidida per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà, que va apuntar que, “any rere any, aquests guardons evidencien la vitalitat de l’artesania alimentària catalana” i va destacar la presència creixent de dones que reben aquesta distinció.

Diplomes de Mestre Artesà Alimentari

En el decurs de l’acte, també es van lliurar 50 diplomes de Mestre Artesà Alimentari (25 diplomats de l’edició del 2021 i 25 de l’edició d’enguany). Per oficis els diplomes corresponen a 21 forners, 14 pastissers, 11 carnissers-cansaladers-xarcuters, 4 xurrers i 3 formatgers. Els diplomes, que no tenen dotació econòmica, es concedeixen a artesans alimentaris que tinguin una experiència mínima de 15 anys i mèrits rellevants de creativitat, coneixements i divulgació.

Eduard Romero pastisser cal Galan d'Oliana
El pastisser Eduard Romero, de la Pastisseria cal Galan d'Oliana, cremant els torrons de iema

xxxx

comentaris