16.10.2021 |
Viure als Pirineus

SOM PIRINEU

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus encaren el setembre i l’octubre amb sis nous esdeveniments

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus han arribat enguany a la sisena edició amb un rècord de 13 esdeveniments programats, de maig a octubre, que s’han estès a les comarques que integren la marca turística Pirineus.

Festivals Senderisme Vall Fosca
Festivals Senderisme de la Vall Fosca / FSP
Els Festivals de Senderisme dels Pirineus encaren el setembre i l’octubre amb sis nous esdeveniments

Per ordre cronològic, els esdeveniments programats per als mesos de setembre i octubre són: el Senderi-Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu (3-5 de setembre), el Festival de Senderisme del Solsonès (18-19 de setembre), l’Alt Empordà Sea Walking (24-26 de setembre), el Ripollès Discovery Walking (1-3 d’octubre) i el Vall de Boí Trek Festival (9-12 d’octubre). Tots els esdeveniments compleixen amb els protocols d’higiene i seguretat recomanats per les autoritats sanitàries i turístiques. 

Descoberta del patrimoni pirinenc

Amb una durada d’entre dos i set dies, els festivals ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals a càrrec de guies locals i també activitats complementàries per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls pirinenques. A diferència de les fires turístiques, que se solen celebrar en un recinte o pavelló, els festivals estan descentralitzats. Així, les activitats es reparteixen pels diversos indrets del territori que acull cada festival, incloent-hi espais naturals d’alt valor, com ara 6 parcs naturals i l’únic parc nacional de Catalunya.

Mapa Festivals de Senderisme 2021

Aquests esdeveniments s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats. Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills, amb propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. A més de les rutes a peu, les activitats programades permeten conèixer la cultura local: tastets gastronòmics, visites a museus, concerts, rutes culturals o activitats de nit complementen les caminades. Així mateix, permeten posar en valor i donar a conèixer la feina dels guies locals.

Un producte amb marca territorial

L’Institut per al desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran, és l’organisme públic, dependent del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que coordina els festivals pirinencs, procurant que els esdeveniments compleixin uns criteris comuns definits amb els parcs naturals del territori.

IDAPA logo

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus encaren el setembre i l’octubre amb sis nous esdeveniments
Comentarios