ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Els estudiants pirinencs comencen la selectivitat a la Seu d’Urgell, Vielha i Tremp

La selectivitat ha començat avui per a un total de 379 estudiants pirinencs, que torna al format previ a la situació de la pandèmia provocada per la Covid-19 i es farà durant tres dies.
Selectivitat la Seu d'Urgell-2
photo_camera Estudiants a punt de començar les proves de selectivitat a la Seu d'Urgell / laseu.cat

La selectivitat ha començat avui per a un total de 379 estudiants pirinencs, que torna al format previ a la situació de la pandèmia provocada per la Covid-19 i es farà durant tres dies. Els estudiants pirinencs s'examinaran a la Seu d’Urgell (231), Vielha (61) i Tremp (87).

Dels 231 estudiants que realitzen les proves de selectivitat a la Seu d'urgell,, 87 provenen de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), 44 de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya) i 100 són estudiants que han cursat Batxillerat a Andorra i que sols s’examinen de matèries de la fase específica. Els estudiants s’enfrontaran avui als exàmens de castellà i llengua estrangera.

Selectivitat la Seu d'Urgell-1
Estudiants a punt de començar les proves de selectivitat a la Seu d'Urgell / laseu.cat

Segons les instruccions de les autoritats sanitàries, l’ús de la mascareta no té caràcter obligatori, però com que les proves es fan en espais tancats amb concentració de persones, se’n recomana l’ús mentre duri la prova, tant a l’aula com en l’accés i passadissos.

A més a més, continuen les adaptacions adoptades l’any 2020 en l’àmbit acadèmic que flexibilitzen l’optativitat en l’elecció de les preguntes. Com a novetat, els estudiants han d’especificar per escrit en quina llengua volen rebre els enunciats de les proves. El Govern central està ultimant amb les universitats la nova selectivitat, que presentarà aquest estiu i s’estrenarà l’any que ve. Serà menys memorística