INSTITUCIONS

Els diputats pirinencs de la Diputació de Lleida creen la Taula del Pirineu per fer sentir la veu del territori

La conformen els tres diputats d'ERC, el de JxCat i el d'Unitat d'Aran
Marc Baró
photo_camera Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur i diputat a la Diputació de Lleida/DdL

Els cinc diputats de les comarques de muntanya a la Diputació de Lleida han creat la Taula del Pirineu amb la voluntat de fer sentir la seva veu a totes les institucions. Es tracta de Marc Baró (ERC), Josep Ramón Fontdevila (ERC), Albert Bajona (ERC), Antoni Navinés (JxCat) i Amador Marqués (Unitat d'Aran). La voluntat d'aquests cinc diputats era presentar la Taula de Treball, aquest dijous a la Torre de Capdella (Pallars Jussà), però el confinament del Segrià ha portat a posposar l'acte per més endavant. Els cinc diputats pirinencs s'han agrupat per incidir en les polítiques de la Diputació de Lleida però també en les del Govern i en les govern de l'Estat.

A l'acte d'aquest dijous s'havia de presentar la Taula de Treball i exposar el punt de vista de com volen que sigui el Pirineu. La voluntat dels diputats pirinencs és anar a la una i fer arribar les reivindicacions del món local a institucions superiors.

Amador Marqués

(Foto: Amador Marqués, alcalde de Bossòst. Conselhèr Generau de Quate Lòcs i diputat ala Diputació de Lleida)

La Diputació de Lleida ha manifestat que aquesta Taula de Treball en cap moment ha estat promoguda ni creada des de l'equip de govern i sí per part únicament dels cinc diputats. Aquest és l'argument perquè no en formin part ni el PSC, ni Ciutadans, ni En Comú Podem. Es tracta d'una Taula de Treball de diputats provincials i no de representants polítics, han indicat.

Per la seva banda, els grups del PSC, ECP i Cs reclamen a la Diputació que "es replantegi la formació d'aquesta taula de manera que en puguin ser partícips representants de totes les formacions a la corporació".