ESQUÍ ESCOLAR

Els Consells Esportius de l'Alt Pirineu aturen 'unilateralment' el programa Esport Blanc Escolar

Gerard Figueras s'ha mostrat molest pel "pols" a la Generalitat que han plantejat els consells escolars de manera unilateral
Esport Blanc Escolar 2
photo_camera Uns alumnes aprenen a esquiar en el marc del programa Esport Blanc Escolar

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha apel·lat a la "responsabilitat" i ha demanat que el programa Esport Blanc Escolar, suspès pels consells esportius per impagament, es reprengui amb la "màxima diligència" possible. Figueras ha assegurat que com a màxim el 24 de gener s'abonaran els imports pendents del curs 2018/2019 i ha afegit que no es tracta d'una data política. Ha anunciat que paral·lelament es treballarà per trobar solucions i poder fer els pagaments de manera més ràpida de cara al curs 2019/2020. També s'estudiarà la possibilitat de gestionar el programa de l'Esport Blanc Escolar a través d'un agent, diferent dels consells escolars, amb més solvència financera.

Figueras s'ha mostrat molest pel "pols" a la Generalitat que han plantejat els consells escolars de manera unilateral, i ha afegit que els únics perjudicats d'haver aturat provisionalment el programa són els escolars i les famílies.

Gerard Figueras s'ha mostrat molest pel "pols" a la Generalitat que han plantejat els consells escolars pirinencs de manera unilateral

El secretari general de l'Esport ha lamentat que un programa "d'èxit" amb sis edicions que ho acrediten s'aturi temporalment. Figueras ha dit que aquesta decisió ha estat presa de manera "unilateral" per part dels consells esportius, i ha afegit que la resta d'agents que en formen part com Generalitat, diputacions o ajuntaments estan "molt molestos" amb aquesta mesura.

Figueras ha explicat que no hi ha hagut "cap interlocució" amb el president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius, Joan Ubach, i que en cap moment van estar informats de la intenció de suspendre l'activitat.

Joan Ubach diu que des de fa dos anys ha denunciat el "mal finançament"

Per la seva part, Ubach, ha rebatut al secretari general de l'Espot, hi ha dit que des de fa dos anys ha denunciat el "mal finançament" i les "queixes" que rebien dels proveïdors de cobrar tard. El president de l'Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida ha dit que de manera periòdica s'ha fet arribar aquest malestar a Figueras i ha explicat que la darrera vegada va ser per escrit i en un document signat pels nou consells demanant el cobrament pendent i afegint que "potser caldria separar l'Esport Blanc Escolar de la resta de programes" i donar-li un tractament específic.

Ubach ha manifestat que l'aturada temporal es mantindrà fins al dia que cobrin l'import pendent de l'any 2018. Segons Ubach, si és com a màxim el 24 de gener com ha dit Figueras, tots els Consells encara estaran en condicions d'organitzar les vuit sessions de l'Esport Blanc Escolar.

comentaris