INSTITUCIONS

Els consells comarcals demanen el desplegament del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran

Han acordat sol·licitar una reunió amb el proper Govern de la Generalitat, tan bon punt aquest estigui format.
Reunió a Sort CCPS
photo_camera Reunió a Sort de la sínidca d'Aran i les presidències dels consell comarcals de l'Alt Pirineu /CCPS

Les presidències dels consells comarcals de l'Alt Pirineu i la síndica d’Aran s’han reunit aquest dilluns a Sort i han acordat sol·licitar una reunió amb el proper Govern de la Generalitat, tan bon punt aquest estigui format.

S’ha constatat que la situació generada per la COVID 19 ha fet més evident que mai la manca d’una comunicació directa i fluïda entre el Govern i les comarques de l'Alt Pirineu i l’Aran, que al llarg dels darrers mesos han fet reivindicacions contínues perquè les restriccions tinguessin una mirada diferenciada segons les característiques i la situació epidemiològica de cada comarca, i en general no han estat ateses.

Hi ha unanimitat a demanar el desplegament del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, un punt que bona part dels partits portaven en el seu programa electoral. Per aquest motiu, els representants comarcals han acordat treballar les properes setmanes en una proposta que es voldrà traslladar al nou Govern quan es concreti aquesta trobada bilateral.

Els fons europeus i la seva repercussió en l’àmbit pirinenc ha estat un altre dels temes a bastament tractats en la reunió d’aquest matí. Des de les nostres comarques es vol incidir en tots aquells projectes que suposin la reactivació i diversificació socioeconòmica de la zona, la  transició energètica i bioeconomia, i la connectivitat i digitalització de tots els municipis, entre altres aspectes.

També s’han considerat imprescindibles per al Pirineu les lleis de muntanya i de territori, dos projectes dels quals fa anys que es parla però que a dia d’avui no s’han concretat, quan haurien d’aportar eines que permetessin un desenvolupament més àgil i viable de les nostres comarques. En aquest sentit s’ha tractat una altra de les grans problemàtiques del Pirineu: els pocs recursos que es destinen per al manteniment i la conservació de les vies d’accés als nuclis.

Les reunions de presidències comarcals i sindicatura d’Aran es faran a partir d’ara amb periodicitat mensual i seran itinerants.