TURISME DE MUNTANYA

Els clients de les cases rurals continuen fent reserves tot i la incertesa de si hi podran anar

El sector confia tenir una "allau" d'activitat quan s'aixequin les restriccions de mobilitat i de reunió
Cal Mateuet 1
photo_camera Cal Mateuet de Travesseres, a la Cerdanya

Les cases rurals  segueixen sumant cada setmana noves reserves de cara la primavera i moltes ja tenen els caps de setmana plens des de mitjans de març fins a Sant Joan. Això malgrat no saber si finalment els clients, que són en un 90% de l'Àrea Metropolitana, podran desplaçar-se a les comarques pirinenques.

Cal Mateuet bis(Foto: Cal Mateuet de Travesseres, a la Cerdanya)

Els propietaris d'aquests establiment descarten que el Govern faci excepcions amb el sector i diuen que "cal ser realistes" i esperar a que la situació de pandèmia "es normalitzi" per poder reprendre l'activitat, és a dir, fins que s'aixequin les restriccions de mobilitat i de reunió. Els efectes de la pandèmia van fer que l'any passat l'ocupació en aquests establiments caigués en més d'un 60% respecte el 2019.

Tot i la incertesa, la part positiva és que els establiments segueixen sumant noves reserves cada setmana i molts ja tenen els caps de setmana plens des de Sant Josep fins a Sant Joan. "Tenim clients fidels que ja pregunten quan podran venir", i els titulars de cases de turisme rural es mostren convençuts que "quan la situació millori hi haurà una allau de reserves".

Un altre aspecte positiu i que ha fet que des de l'inici de la pandèmia no hagi tancat cap casa rural. Els propietaris de la majoria dels establiments no viuen exclusivament d'aquest sector i els que han sortit més perjudicats són els que tenen els allotjaments lligats a negocis de restauració.