Els candidats d'ERC de l'Alt Pirineu es reuneixen per reclamar la unitat i vertebració del territori

La representació pirinenca vol mostrar la identitat pròpia del territori pirinenc, i reclamar així la necessitat del desplegament de la llei de vegueries, aprovada l’any 2010, pel Parlament de Catalunya

Candidatura Pirineu 1
photo_camera Una imatge dels candidats al Port del Cantó. Foto: ERC Alt Pirineu

Els candidats i candidates d’ERC de l’Alt Pirineu i l’Aran, es van reunir diumenge a la tarda al cap del Port del Cantó.

El lloc ha estat escollit pel seu simbolisme a nivell pirinenc. Per una banda, marca el canvi de comarca entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, essent el centre geogràfic del llarg de la vegueria. I per altra perquè Rubió, amb 10 habitants, és el poble habitat a més alçada de Catalunya.

La representació pirinenca vol mostrar la identitat pròpia del territori pirinenc, i reclamar així la necessitat del desplegament de la llei de vegueries, aprovada l’any 2010, pel Parlament de Catalunya. Actualment el territori pirinenc, i els seus representants, estan dividits en dues circumscripcions electorals, Lleida i Girona, fent impossible que, els pirinencs i pirinenques puguin votar a tots els seus representants.

Esquerra Republicana de Catalunya és la formació que presenta més candidats del territori pirinenc en aquestes eleccions, amb un total de 10. Ha volgut incloure-hi representació de totes les comarques i de l’Aran, mostrant la transversalitat i vertebració del territori.

La candidatura pirinenca dels republicans compta amb: Francesc Viaplana i Carme Lostao, de l’Alt Urgell; Ramon Villuendas i Raimon Monterde, del Pallars Sobirà; Rosa Amorós i M. Pilar Cases del Pallars Jussà; Judit Calveras i Elies Nova, de la Cerdanya; Anna Moreno, de l’Alta Ribagorça i Hug de la Rosa, de l’Aran.