17.05.2022 |
Viure als Pirineus

Els caçadors de l'Alt Urgell i la Cerdanya lamenten els fets ocorreguts a Aspa

"Les colles de caçadors de l'Alt Urgell i la Cerdanya, lamenten profundament els fets ocorreguts aquest dissabte a Aspa i volen expressar el seu suport i condol a les famílies dels agents assassinats, així com al cos d'agents rurals de Catalunya", tal i com ha explicat el portaveu dels caçadors d'aquestes dues comarques, Francesc Viaplana.

foto_3167294
Una imatge del lloc on va passar la desgràcia. Foto: ACN.
Els caçadors de l'Alt Urgell i la Cerdanya lamenten els fets ocorreguts a Aspa

Els dos agents rurals morts aquest dissabte al matí a Aspa (Segrià) són Francesc Xavier R., de 43 anys i veí de Lleida, i David Iglesias, de 39 anys i veí d'Alcoletge. Els dos homes van aturar el presumpte homicida en un control rutinari per requerir-li el permís d'armes i, segons la investigació policial, el caçador els va disparar intencionadament al cap.

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, va comparèixer aquest dissabte per expressar el seu condol i el del Govern per la mort dels dos homes. Serret va assegurar que "tots els membres dels Agents Rurals estan trasbalsats. És un moment molt dur, una situació totalment inesperada", va afegir. La consellera va recordar que, en els seus trenta anys d'història, aquest és el primer cop que els Agents Rurals són víctima d'un fet criminal i va reclamar que no es criminalitzin els caçadors. "Només hi ha una persona culpable de la mort de dos agents rurals", va afegir la consellera.

Des del Pirineu, les colles de caçadors han expressat tota la seva solidaritat amb el cos d'agents rurals i el seu condol amb les famílies afectades per aquest tràgic succés. 

Els caçadors de l'Alt Urgell i la Cerdanya lamenten els fets ocorreguts a Aspa
Comentarios