18.05.2022 |
Viure als Pirineus

INCENDI

Els Bombers treballen en dos incendis de vegetació, l'un a Espot i l'altre a Aristot

El foc d'Espot progressa en línia ascendent cap a la carena del Serrat de Sant Jaume i hi treballen dos AVA, 3 mitjans aeris i 7 dotacions terrestres.
Foc Espot
Incendi de vegetació a lo Solau d'Espot / Agents Rurals
Els Bombers treballen en dos incendis de vegetació, l'un a Espot i l'altre a Aristot

Un incendi ha cremat aquest dimarts unes 7,55 hectàrees de vegetació en una àrea de difícil accés del municipi d'Espot (Pallars Sobirà). Segons han informat des dels Agents Rurals, la major part afectada correspon a matolls i pastures, tot i que també hi ha unes 1,5 hectàrees que es troben dins l'espai protegit del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El foc s'ha declarat a les 12.14 h a la zona del Solau i ha avançat de forma ascendent cap a la carena Serrat de Sant Jaume. Després de perimetrar el flanc dret, els Bombers de la Generalitat han centrat les tasques en el flanc esquerre i han donat per controlat l'incendi a les 16.55 h. Han participat en els treballs d'extinció nou dotacions terrestres i tres d'aèries.

Incendi de vegetació a Espot

D'altra banda, un altre incendi forestal ha obligat a mobilitzar una desena de dotacions terrestres al nucli d'Aristot, al municipi de Pont de Bar (Alt Urgell). L'avís s'ha rebut a les 12.21 h i en un primer moment també s'havien activat dos avions de vigilància i atac que, posteriorment, s'han desviat al foc declarat a Espot. A les 15.38 h, els bombers han donat per extingit aquest incendi de l'Alt Urgell, que ha afectat una superfície estimada d'1,5 hectàrees, majoritàriament de terreny agrícola i una part forestal.

Incendi de vegetació a Aristot(Foto: Incendi de vegetació a Aristot, al Pont de Bar/ bombers.cat)

Els Bombers treballen en dos incendis de vegetació, l'un a Espot i l'altre a Aristot
Comentarios