RESCAT DE MUNTANYA

Els Bombers tanquen el cap de setmana amb tres rescats de muntanya a la Vall de Boí, Tavascan i Espot

Tres excursionistes es van desorientar quan es dirigien al Refugi de la Pleta de tornada de fer el Ventolau.
Rescat a la Vall de Boí 2
photo_camera Rescat de muntanya a la Vall de Boí / @bomberscat

Els GRAE dels Bombers de la Generalitat van rescatar aquest diumenge al matí un excursionista que va caure per un desnivell d’uns 20 metres per una llengua de neu a la zona del Besiberri, a la Vall de Boí. L'avís es va rebre a les 11.47h. Després de caure, el noi havia pogut pujar fins al coll on hi havia la resta del grup, però ell no podia continuar la marxa. La persona ferida va ser evacuada a l’hospital de Vielha. Va ser activada la unitat conjunta de bombers i SEM, amb helicòpter medicalitzat. 

Rescat a la Vall de Boí
Rescat de muntanya a la Vall de Boí / @bomberscat

D’altra banda, un helicòpter del GRAE va rescatar tres excursionistes a Tavascan. Els excursionistes s'havien desorientat quan es dirigien al Refugi de la Pleta de tornada de fer el Ventolau. Es van desorientar i van quedar embarrancades en una zona, amb gran desnivell. El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) van fer l'extracció amb helicòpter i van traslladar-los fins a l'aparcament on tenien el seu vehicle.

Finalment, els Bombers de la Generalitat també van haver de socórrer una persona que es trobava malament al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a Espot.

Augment dels rescats de muntanya

El nombre de rescats de muntanya pels Bombers de la Generalitat va experimentar un augment del 18% al 2023, arribant a un total de 1.443 operacions, la xifra més alta en una dècada