SUCCESSOS

Els Bombers d'Andorra i de la Generalitat busquen el cos d'un treballador que ha caigut al riu Valira

Donen per difunt l'home des d'una hora després de la caiguda perquè hi ha testimonis que han vist el cos de bocaterrosa.
Bombers Masia del Valentí
photo_camera Bombers Masia del Valentí

El Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) Bombers de la Generalitat estan treballant en un dispositiu conjunt amb els Bombers d'Andorra en la recerca d'un home que ha caigut al riu Valira a la zona d'Escaldes, a Andorra.  Segons fonts pròximes, l'home, de nacionalitat portuguesa i de mitjana edat, treballava a les obres del projecte Caldes a la part alta d'Escaldes, per sobre de la plaça Santa Anna.

Bombers Masia del Valentí 2
Bombers Masia del Valentí 2

L'alerta l'han rebut els bombers i la policia d'Andorra a les 15.08 hores. L'operari s'hauria donat un cop al cap i hauria quedat inconscient, segons han explicat alguns testimonis. Un company de feina hauria intentat ajudar-lo però finalment hauria estat arrossegat pel fort corrent del riu. 

Donen per difunt l'home accidentat

Els cossos d'emergència donen per difunt l'home accidentat des d'una hora després de la caiguda perquè hi ha testimonis que han vist el cos de bocaterrosa. Les tasques es centren ara a localitzar la víctima per recuperar el cos amb l'operatiu de rescat d'agents de policia i bombers a la zona del pont de Madrid a Santa Coloma i a la Margineda, on hauria estat vist el cos per última vegada. La recerca s'està fent també passada la duana amb la participació dels bombers de la Generalitat, agents de la guàrdia civil i dels mossos d'esquadra que han estat avisats de la recerca que s'ha activat.

Els efectius del cos de salvament i diverses patrulles de la policia s'han mobilitzat per rescatar la persona pel curs del riu amb diversos punts de vigilància inicialment per l'Estadi Comunal a Andorra la Vella, el pont del parc de bombers i a la Margineda. El dispositiu compta a més amb el suport d'un helicòpter que ha sobrevolat el riu Valira per intentar trobar la víctima.

El riu Valira baixa avui amb força intensitat per les pluges dels últims dies i el gran cabal d'aigua dificulta les tasques de cerca de l'home accidentat a Escaldes.