AEROPORTS

Els avions d'Air Nostrum podran aterrar a l'aeroport de la Seu encara que la temperatura superi els 30 graus

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria aixeca l'actual limitació després de constatar que la normativa era massa antiga
Pla de detall del bateig al primer vol regular entre l'aeroport Andorra-La Seu i Madrid. Imatge del 17 de desembre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Bateig al primer vol regular entre l'aeroport Andorra-La Seu i Madrid / Marta Lluvich

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha aixecat la limitació que impedia als avions d'Air Nostrum aterrar a l'aeroport d'Andorra-La Seu amb més de 30 graus de temperatura. El director comercial de la companyia aèria, Juan Corral, ha informat aquest dijous que l'organisme ha autoritzat aquestes operacions fins a 37 graus, després de comprovar que la normativa era antiga i inadequada pels avions utilitzats per Air Nostrum per la connexió amb Madrid. Corral ha fet una bona valoració d'aquesta línia i ha assegurat que ha superat totes les "expectatives". Mentre, el director d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, ha avançat que a l'estiu començaran les obres d'abalisament per acollir vols nocturns, fet que permetrà ampliar horaris.

En el marc del 20è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorra, Candela i Corral han participat en la taula rodona 'L'aeroport d'Andorra - La Seu: la nostra connexió a Europa', juntament amb el president de l'EFA, Francesc Mora, i el president de The Route Hunters, Javier Suárez. Paral·lelament, el ministre andorrà de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha recordat que el govern del Principat està subvencionant els vols amb una partida de 630.000 euros, la qual considera que finalment serà molt menor "gràcies a l'ocupació que ha tingut el vol". De fet, ha assegurat que "s'està demostrant que és una ruta viable i s'estan explorant altres rutes", com un possible tercer vol setmanal a Madrid o ampliar les rutes a les Illes Balears, Lisboa o París.

comentaris